Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tesla: Σε χαμηλό επίπεδο 15μήνου οι πωλήσεις στην Ευρώπη τον Απρίλιο

Πηγή: AP

Συνεχίστηκαν και τον Απρίλιο οι χαμηλές επιδόσεις της Tesla στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία, παρά το ότι ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέμενε βελτίωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο

Η Tesla  πούλησε μόλις 13.951 οχήματα τον Απρίλιο,  σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών, λιγότερα κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τον Ιανουάριο του 2023.

Το πιο ανησυχητικό για την εταιρεία είναι ότι αποτέλεσε εξαίρεση καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία αυξήθηκαν συνολικά κατά 14% τον ίδιο μήνα.

Η εταιρεία αποτέλεσε εξαίρεση σε έναν κατά τα άλλα ενθαρρυντικό μήνα για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες, τα οποία αυξήθηκαν κατά 14% σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Μείωση των εξαγωγών της από το εργοστάσιο στην Κίνα

Επιπλέον, η Tesla ανακοίνωσε μείωση των εξαγωγών από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη τον Απρίλιο, σε αντίθεση με την ισχυρή ανάπτυξη της ευρύτερης βιομηχανίας plug-in αυτοκινήτων της Κίνας.

Ο Μασκ δήλωσε στους επενδυτές στις 23 Απριλίου ότι η εταιρεία αναμένει να ανακάμψει από διάφορα ζητήματα που επηρέασαν την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών στις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα και του εμπρησμού γραμμών ηλεκτροδότησης κοντά στο γερμανικό εργοστάσιο οχημάτων της.

«Πιστεύουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πολύ καλύτερο», δήλωσε ο Μασκ κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Tesla.

Σταμάτησε τις επιδοτήσεις η Γερμανία

Η Γερμανία και η Σουηδία έχουν σταματήσει ή μειώσει τις επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει βάλει φρένο στην αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen και Mercedes-Benz Group, έχουν εν τω μεταξύ επανεξετάσει τα σχέδια τους,  με τη VW να ετοιμάζει περισσότερα plug-in υβριδικά και τη Mercedes να διατηρεί τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης στην παραγωγή μέχρι και τη δεκαετία του 2030.

Ενώ οι περισσότερες μάρκες είχαν δυσκολίες με την απόσυρση των κινήτρων στη Γερμανία - τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης - η Tesla είχε χαμηλότερες επιδόσεις από τις άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες τον περασμένο μήνα. Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες, ενώ οι πωλήσεις της Tesla έκαναν βουτιά 32%.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις της Tesla μειώθηκαν κατά 25% τον Απρίλιο και έχουν υποχωρήσει κατά 14% τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ