Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ConocoPhillips επεκτείνεται στη Βόρεια Ντακότα: Εξαγοράζει τη Marathon Oil με συμφωνία 17 δισ. δολαρίων

Η πετρελαϊκή εταιρεία ConocoPhillips πρόκειται να εξαγοράσει τη μικρότερη ανταγωνίστριά της, Marathon Oil, σε μια συμφωνία αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει την παρουσία της ConocoPhillips στον τομέα του σχιστολιθικού πετρελαίου, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της από το Τέξας έως τη Βόρεια Ντακότα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτή η συμφωνία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κύματος μεγάλων εξαγορών, καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου αναζητούν νέες περιοχές γεώτρησης, πιστεύοντας ότι η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα παραμείνει υψηλή τα επόμενα χρόνια. Η ConocoPhillips έχει ήδη επεκταθεί στη λεκάνη Permian τα τελευταία χρόνια, μέσω της εξαγοράς της Concho Resources Inc. αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και της αγοράς των δραστηριοτήτων της Shell στην περιοχή για 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τιμή εξαγοράς της Marathon Oil αντιπροσωπεύει ένα premium 14,7% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής της, όπως ανακοινώθηκε από τις εταιρείες την Τετάρτη. Η συνολική επιχειρηματική αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ConocoPhillips αναμένει ότι η εξαγορά θα προσθέσει στα αποθέματά της συνολικά 2 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προβλέπεται για το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Μετά την ολοκλήρωση, η εταιρεία σχεδιάζει επαναγορές μετοχών αξίας έως και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια, με πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια να επενδυθούν το πρώτο πλήρες έτος λειτουργίας του νέου σχήματος.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της ConocoPhillips υποχώρησε σχεδόν 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ η μετοχή της Marathon Oil σημείωσε άνοδο 9%

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ