Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τσέτη: «Δεν υπάρχουν αντιπαλότητες στον ΣΕΒ» - Το όραμα της για την Προεδρία

Είμαι η Τζούλια Τσέτη και είμαι υποψήφια για πρόεδρος του ΣΕΒ. Με αυτά τα λόγια η CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη έδωσε το στίγμα της στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς της, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του ομίλου της InterMed στην Κάτω Κηφισιά.

Για πρώτη φορά στην υπεραιωνόβια ιστορία (119 χρόνια) του Σύνδεσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, θα υπάρχουν δύο υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν στην κάλπη στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, καθώς έως τώρα οι «γέροντες» του ΣΕΒ, συναινούσαν σε μία υποψηφιότητα. Στόχος της από γενική γραμματέας του Συνδέσμου να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, αν και η ίδια επισήμανε ότι δεν θέλει να στέκονται στο φύλο της αλλά στη δρατηριότητά της. Όπως σημείωσε θέλει να δώσει «ελπίδα στις νέες και τους νέους, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, χρώματος, ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να μεγαλουργήσουν», και αναφέρθηκε στις 14 μεταπτυχιακές υποτροφίες που στηρίζει η εταιρεία της. «Η υποψηφιότητά μου είναι ένα παράδειγμα για τους νέους και είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που θα πάρουν τη σκυτάλη. Έχω την  υποχρέωση στις γενιές που έμειναν και θέλουν δουλέψουν εδώ, οφείλω να είμαι παρούσα» τόνισε.

«Αγκάλιασμα μικρομεσαίων με βιομηχανία»

Στις προτεραιότητές της η στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Οι πρόσφατες ευρωεκλογές, με την μεγάλη αποχή, ανέδειξαν μια διαμαρτυρία καθώς φαίνεται να υπάρχει αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρείν. Αυτά που δεσμεύθηκαν και δεν έγιναν πράξη. Αυτά που λιμνάζουν χρόνια. Η βιομηχανία δεν ζει χωρίς ένα ιστό επιχειρήσεων γύρω της. Αυτές έχουν ανάγκη στήριξης. Οι πιο δυνατοί έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν. Γνωριζω διαμάντια της οικονομίας μας. Οι Έλληνες κάνουν θαύματα, δεν είχαμε όμως διασύνδεση, αυτό καλούμαι να καλύψω το χρόνο που χάσαμε στην εξωστρέφεια. Απαιτούνται επιταχυντές και εξεύρεση χρηματοδότησης για να αναδειχθούν τα διαμάντια αυτά της οικονομίας, επιχειρήσεις που είναι διάσπαρτες στην περιφέρεια και είναι αντιμέτωπες με σημαντικά προβλήματα».

Και συνέχισε ότι σκοπός της είναι το «αγκάλιασμα μικρομεσαίων με τη βιομηχανία. Να μην υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες». «Έχω χρέος να κάνω αποτύπωμα το θετικό κλίμα της Ευρώπης, να είμαι ο επιχειρηματίας της διπλανής πόρτας».

«Δεν έχουμε αντιπαράθεση στον ΣΕΒ»

Η «σιδηρά κυρία» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας εμφατικά δήλωσε δεν έχει αντιπάλους παρά μόνο συμμάχους και επεσήμανε πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει χαλκέντερους ανθρώπους.  «Εγώ θέλω να πάει καλά ο τόπος μου» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν κατεβαίνει με «δικό της» ψηφοδέλτιο, κόντρα στον έτερο υποψήφιο Σπύρο Θεοδωρόπουλο (CEO της Bespoke SGA Holdings και αντιπρόεδρο του ΣΕΒ). «Δεν έχουμε ψηφοδέλτια στον ΣΕΒ, συμπάθειες μπορεί να υπάρχουν. Ούτε παρασκήνια υπήρξαν, ούτε μυστικές συναντήσεις, είναι μια άψογη διεξαγωγή» είπε και συνέχισε: «Όταν είσαι αποφασισμένος να διαθέσεις χρόνο από προσωπική και επαγγελματική ζωή κάτι καλό θα βγει. Πρέπει να ακούμε περισσότερο τους επιχειρηματίες».

Απαντώντας για τις διαφορές της με τον κ. Θεοδωρόπουλο, υπογράμμισε: «Δεν έχουμε αντιπαράθεση στον ΣΕΒ, τα θέματα που μας απασχολούν είναι τα ίδια, είναι κοινά».

Και μπορεί τις προηγούμενες μέρες να «κατηγορήθηκε» για διχαστικές κινήσεις ειδικά με το αίτημά της για την ηλεκτρονική ψήφο, την οποία συνεχίζει να υποστηρίζει με σθένος, ωστόσο είχε ενωτικό λόγο, αν και απέφυγε τεχνηέντως να αναφερθεί στο όνομα του κ. Θεοδωρόπουλου. «Περίμενα μεγαλύτερη συμφωνία για την ηλεκτρονική ψήφο. Υποχρεώνεις σε φυσική παρουσία, αλλά μια τέτοια απόφαση δεν συνάδει με εποχή που τρέχουμε. Δεν έχω διάθεση να ποινικοποιήσω τις εκλογές εκτός και υπάρχουν περιπτώσεις που θίγομαι» επιφυλάχθηκε.

Ερωτώμενη από την «Η» γιατί οι επιχειρηματίας να την επιλέξουν έναντι του συνυποψηφίου της, η κ. Τσέτη, απάντησε αναφερόμενη στη δική της πορεία, την επιχείρησή της και το όραμά της «για την αποκατάσταση ενός θεσμού που γίνονται εκλογές. Εγώ είμαι κομμάτι των βιοεπιστημών, είμαστε εδώ στην Κάτω Κηφισιά, με τους εργαζόμενους μου. Θεωρώ δίκαιο να ειμαι υποψήφια για να δώσω ένα παράδειγμα στους ανθρώπους του επιχειρείν. Η φαρμακοβιομηχανία δεν είχε αποτύπωμα έως σήμερα».

Οι διπλές υποψηφιότητες

Πάντως μιλώντας για τη διπλή υποψηφιότητα για την προεδρία, υπαινίχθηκε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες διπλές υποψηφιότητες και για τις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Fund από τον ΣΕΒ

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ηθική υποχρέωση να έρθει σε επαφή και να χρηματοδοτήσει η βιομηχανία μια νεοφυή επιχείρηση που αναπτύσσει π.χ. ένα συμβατό υλικό με εφαρμογές στη βιομηχανία χάλυβα. Και πρόσθεσε, σήμερα ο ΣΕΒ, μέσω του Μάρκου Βερέμη, αλλά και του απερχόμενου προέδρου του, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, έχει δώσει έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Κλείνοντες τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης του Γραφείου των Βρυξελλών και δημιουργίας fund απο τον ΣΕΒ, ειδικά για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ ώστε «να μην δεσμεύονται οι επιχειρήσεις». Επίσης, ως μέλος του ΣΕΒ, σχεδιάζει να προωθήσει την αναπτυξη σχολών για τεχνικούς στο μοντέλο της Σιβιτανιδείου και των πρώην ΤΕΙ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ