Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Apple: Εκτίναξη 7,3% της μετοχής έφερε η συνεργασία με την OpenAI

Apple
Πηγή: APImages

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο εκτινάχθηκε η μετοχή της Apple, καθώς συνεχίζεται η βελτίωση του κλίματος για την κατασκευάστρια των iPhone.

Η μετοχή αυξήθηκε κατά 7,3% στα 207,15 δολάρια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Νοέμβριο του 2022. Η άνοδος αυτή πρόσθεσε 215,1 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις κεφαλαιοποίησης σε μία ημέρα όλων των εταιρειών. Η μετοχή πρόσθεσε άλλο ένα 0,3% στη διευρυμένη διαπραγμάτευση.

Η συνεργασία με την OpenAI

Η άνοδος σημειώθηκε στον απόηχο του ετήσιου συνεδρίου Worldwide Developers Conference της εταιρείας, όπου παρουσίασε μια σειρά από χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την OpenAI, την κατασκευάστρια του ChatGPT.

 Η εκδήλωση αποκρυστάλλωσε μια στρατηγική που πολλοί επενδυτές θεωρούσαν ότι έλειπε από την Apple, ενώ η AI είχε τροφοδοτήσει ράλι σε άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Η μετοχή έχει αυξηθεί περισσότερο από 25% από τα χαμηλά επίπεδα του Απριλίου, ένα ράλι που επανέφερε την κεφαλαιοποίησή της πάνω από τα 3 τρις. δολάρια και την έφερε σε απόσταση αναπνοής από την ανάκτηση του τίτλου της ως η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου. Η Apple έκλεισε με χρηματιστηριακή αξία 3,18 τρις. δολαρίων, λίγο κάτω από τη Microsoft (3,22 τρις. δολάρια).

Προσδοκίες αύξησης πωλήσεων 

Η εκδήλωση AI της Apple τροφοδότησε τις ελπίδες ότι οι πελάτες θα αγοράσουν την επόμενη γενιά iPhone και τόσο η LightShed Partners όσο και η D.A. Davidson αναβάθμισαν τη μετοχή βάσει αυτής της προσδοκίας.

«Η προσθήκη χαρακτηριστικών AI στο νεότερο iPhone έρχεται σε μια ιδανική στιγμή για την Apple», έγραψε ο αναλυτής της LightShed Walter Piecyk.

Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της εταιρείας μετριάστηκαν από μια θετική τριμηνιαία έκθεση στις αρχές Μαΐου, όταν η Apple ανακοίνωσε επίσης το μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στην ιστορία των ΗΠΑ ύψους 110 δισ. δολαρίων.

Παρά την εκτίναξη της μετοχής της, αυτή έχει αυξηθεί μόνο 7,6% φέτος. Υπολείπεται από την άνοδο 14% του δείκτη Nasdaq 100, ενώ οι μετοχές με πιο μεγάλη έκθεση στην τεχνητή νοημοσύνη - συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Amazon, Alphabet και Meta Platforms - έχουν σημειώσει διψήφια κέρδη. Η Nvidia που εστιάζει στην ΑΙ και κατασκευάζει τσιπ έχει εκτιναχθεί κατά 144%, ξεπερνώντας πρόσφατα για λίγο την Apple σε μέγεθος.

Μεταξύ των λεγόμενων «υπέροχων 7» (Magnificent Seven), μόνο η Tesla τα πήγε χειρότερα από την Apple φέτος, σημειώνοντας πτώση άνω του 30%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ