Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Netcompany Intrasoft: Solon Tax το λογισμικό «made in Greece» που χρησιμοποιεί η εφορία της Σουηδίας

Ως ηγέτιδα δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων έχει εδραιωθεί η Netcompany Intrasoft, προϊόν του «γάμου» του δανέζικου ομίλου Netcompany A/S και της ελληνικής Intrasoft International. To 2023 ο τζίρος της Netcompany Intrasoft ανήλθε στα 283 εκατ. ευρώ με αύξηση 20%, ενώ το ανεκτέλεστο των έργων ήταν περίπου στα 950 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των έργων του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και των έργων πληροφορικής στην Ελλδα και στα ευρωπαϊκά όργανα, Παράλληλα, η εταιρεία πραγματοποίησε 630 νέες προσλήψεις, με τις νέες θέσεις εργασίας να αυξάνονται διαρκώς. Η μητρικη εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά και στοχεύει σε κύκλο εργασιών 1,2 δισ. ευρώ το 2026, έναντι 850 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

«Μια ισχυρή ανάπτυξη, ένα καταπληκτικό ταξίδι και δεν μετανιώσαμε που έγινε η εξαγορά, καθώς και οι μέτοχοι και η εταιρεία και οι εργαζόμενοι κέρδισαν από αυτό» τόνισε ο CEO της Netcompany - Intrasoft S.A. Αλέξανδρος Μάνος, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες της Netcompany-Intrasoft είναι η συνεργασία με την εφορία της Σουηδίας (Skatteverket). Η εταιρεία κέρδισε διαγωνισμό για την παροχή του ελληνικού λογισμικού Solon tax, το οποίο θα εκσυγχρονίσει το κεντρικό φορολογικό σύστημα της Σουηδίας. Το Solon tax έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή δεδομένων και τη διαχείριση της φορολογίας, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η συμφωνία αυτή, διάρκειας έως και εννέα ετών, αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα παρουσίας της Netcompany-Intrasoft στη Σκανδιναβία, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών από το Ταμείο Ανάπτυξης

Παράλληλα, η Netcompany Intrasoft έχει αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό σημαντικών ελληνικών φορέων, όπως ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις πληρωμών από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν δημιουργήσει προκλήσεις για την εταιρεία. Ο κ. Μάνος ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και η χρονοβόρα διαδικασία των διαγωνισμών δημιουργούν σημαντικά προβλήματα. Παρά ταύτα, σημείωσε «Δεν μετανιώνουμε καθόλου και συνεχίζουμε με τους στόχους που έχουμε θέσει». Παρά τις δυσκολίες, η Netcompany Intrasoft συνεχίζει να αναπτύσσεται, με στόχο την αύξηση του τζίρου της κατά 50% μέσα στην επόμενη τριετία.

Πάνω από 1.000 προσλήψεις σε δύο χρόνια

Η συνεχής ανάπτυξη της Netcompany-Intrasoft έχει δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην απασχόληση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 3.600 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σημαντικό αριθμό νέων προσλήψεων να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Το 2023, η εταιρεία πραγματοποίησε 630 νέες προσλήψεις, εκ των οποίων 527 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στο πρώτο εξάμηνο του 2024, οι νέες προσλήψεις ανήλθαν σε 250 άτομα, με ακόμη 250 κενές θέσεις εργασίας να παραμένουν διαθέσιμες. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει την επέκτασή της, προσφέροντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης σε υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό, υποστηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη και την καινοτομία σε διεθνές επίπεδο.

Το Immigration Wallet

Ένα από τα πιο καινοτόμα προγράμματα που σκέφτεται η Netcompany Intrasoft είναι το "Immigration Wallet". Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Το "Immigration Wallet" είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο περιέχει όλα τα στοιχεία του εκάστοτε προσώπου που θα εισέρχεται σε μια χώρα. Το σύστημα αυτό διευκολύνει τη σύνδεση του μεταναστευτικού πληθυσμού με δομές φιλοξενίας και υπηρεσίες, προσφέροντας μια σύγχρονη λύση για την παρακολούθηση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Η στρατηγική ανάπτυξης της Netcompany Intrasoft περιλαμβάνει την ενίσχυση της παρουσίας της σε χώρες όπως η Αγγλία, η Νορβηγία και το Βέλγιο, καθώς και την είσοδο σε νέες αγορές όπως η Γερμανία. Η εταιρεία επενδύει επίσης στην ανάπτυξη νέων προϊόντων στον τομέα του Digital Government και του EU Digital Wallet.

Η απάντηση για τους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Απαντώνταςε για τους πρόσφατους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής, ο κ. Αλέξανδρος Μάνος σχολίασε ότι, αν και οι έλεγχοι δεν είναι ευχάριστοι, αποτελούν νόμιμο δικαίωμα της Επιτροπής. «Οι έλεγχοι είναι μέρος της διαδικασίας και αναμένουμε τα αποτελέσματα και τα πορίσματά τους,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάνος επεσήμανε ότι όλοι οι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετείχε και κέρδισε η εταιρεία πέρασαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τονίζοντας τη διαφάνεια και την τήρηση των κανονισμών. «Η εταιρεία μας έχει συμμορφωθεί πλήρως με όλες τις απαιτήσεις και διαδικασίες, και αναμένουμε με εμπιστοσύνη τα αποτελέσματα των ελέγχων,» πρόσθεσε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ