Νέα
  • ΓΔ: 911.82 +0.52%
  • Τζίρος: 11,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Global Automax: Ποιο project ετοιμάζει στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αυτοκινήτων του Ισραήλ

Πηγή: Global Automax
Πηγή: Global Automax

Η εισηγμένη στον Nasdaq (αλλά και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ) εταιρεία τεχνολογίας, Medigus Ltd, η οποία ασχολείται με προηγμένες ιατρικές λύσεις και καινοτόμες τεχνολογίες διαδικτύου, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι η θυγατρική της, Charging Robotics Ltd., υπέγραψε ένα μη δεσμευτικό MOU με την Global Automax Ltd., έναν ισραηλινό εισαγωγέα οχημάτων για αποκλειστική διανομή προϊόντων στο Ισραήλ και την Ελλάδα.

Αυτόνομο σύστημα φόρτισης

Η Global Automax θα διαθέσει στην αγορά το ασύρματο ρομποτικό pad φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, που αναπτύχθηκε από την Charging Robotics. Αναλυτικότερα, η Charging Robotics αναπτύσσει ένα on-demand αυτόνομο σύστημα φόρτισης για χρήση οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Το ασύρματο σύστημα φόρτισης που αναπτύσσεται προορίζεται να ευθυγραμμιστεί με τους φορτιστές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία αυτόνομης ασύρματης μεταφοράς ενέργειας (WPT), μόλις αναπτυχθεί, προορίζεται να φορτίζει ομαλά και αποτελεσματικά το όχημα κατόπιν αιτήματος και θα παρέχει ασύρματη μεταφορά ισχύος από σταθμό φόρτισης ή φορτηγό φόρτισης, στο όχημα του πελάτη που χρειάζεται ηλεκτρική φόρτιση.

Τι περιλαμβάνει το MOU

Στο πλαίσιο του MOU, η Global Automax θα πληρώσει την Charging Robotics μια εφάπαξ πληρωμή $50.000 για τον ορισμό της ως αποκλειστικού διανομέα στο Ισραήλ και την Ελλάδα. Επιπλέον, η Global Automax θα έχει την επιλογή να αγοράσει έως και το 5% των κοινών μετοχών της Charging Robotics (η οποία αποτιμάται σε $30 εκατ.), μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου χρηματοδότησης της Charging Robotics, ύψους τουλάχιστον $1 εκατ. Επιπλέον, η Global Automax θα έχει ένα πρόσθετο option να αγοράσει κοινές μετοχές έως και 5% του ποσού των μετοχών που θα εκδώσει η Charging Robotics σε οποιονδήποτε επόμενο γύρο τουλάχιστον $1 εκατ. μετά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης σε τιμή ανά μετοχή που θα καθορίζεται σε κάθε γύρο.

Ποια είναι η Global Automax

Η Global Automax, η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων (Mercedes-Benz, Volkswagen, Toyota, Jeep, Hyundai, Volvo, Ford, Skoda, Range Rover, Kia and Land Rover), θα είναι υπεύθυνη για τη λήψη των απαραίτητων κανονιστικών εγκρίσεων και αδειών για την εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία ρομποτικών προϊόντων φόρτισης ρομποτικής για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Ιδρύθηκε το 1967, διαθέτει 4 γραφεία πωλήσεων, 4 service centers και μία μονάδα προετοιμασίας και αδειοδότησης οχημάτων (P.D.I.). Η Global Automax πούλησε περίπου 3.000 οχήματα το 2019, με τον κύκλο εργασιών της να κινείται πέριξ των 100 εκατ. δολαρίων.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ