Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Flexopack: «Τρέχει» με διψήφιους ρυθμούς – Η κίνηση στις ΗΠΑ και η επέκταση των εγκαταστάσεων

Πηγή: Flexopack

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης έκλεισαν τα βασικά μεγέθη της Flexopack το 2020, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 96,95 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 8,6%, ενώ τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 26,89 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο 24,9%. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 14,73 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 59%, οφειλόμενη κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων, στη μείωση των τιμών των πρώτων υλών και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 10,36 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 44%. Παράλληλα η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της στο εξωτερικό, επενδύοντας παράλληλα στην επέκταση της παραγωγικότητάς της.

Νέα εμπορική εταιρεία στις ΗΠΑ

Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι προχώρησε στη σύσταση νέας εμπορικής εταιρείας, της «Flexopack USA INC.» στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 180.000 δολαρίων. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου για στοχευμένη διεύρυνση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παγκοσμίου δικτύου διανομής και διάθεσης των προϊόντων αυτού. Αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση και ουσιαστική επέκταση της παρουσίας του στην αγορά της Βορείου Αμερικής, καθώς και στην πληρέστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης γεωγραφικής αγοράς.

Κεφαλαιακή ενίσχυση του διεθνούς βραχίονα

Παράλληλα προχώρησε στην κεφαλαιακή ενίσχυση µε το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ στη θυγατρική της που εδρεύει στην Λάρνακα της Κύπρου, Flexopack International Ltd, µε σκοπό:

(α) τη χρηματοδότηση και περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση µε 1,826 εκατ. ευρώ της εδρεύουσας στο Μπρισµπέιν της Αυστραλίας, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου, Flexopack PTY Ltd, η οποία βρίσκεται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της και, ως εκ τούτου, έχει ανάγκη χρηματοδοτικής υποστήριξης αυτής της ανάπτυξης, τόσο µέσω νέων επενδύσεων, όσο και µέσω της αναμόρφωσης της οργανωτικής δομής της,

(β) την ΑΜΚ της θυγατρικής της, Flexopack France, µε 200 χιλ. ευρώ και

(γ) την κάλυψη του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της Flexopack USA Inc. µε 153 χιλ. ευρώ.

Εκτός από ΗΠΑ και Αυστραλία, η εταιρεία δίνει επίσης έμφαση στην ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών και των παραγωγικών βάσεων της θυγατρικής της στην Πολωνία, µε στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή.

Εκτός Ελλάδας το 87% του τζίρου

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Flexopack διαθέτει ευρεία πελατειακή βάση και έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 40 περίπου χώρες, καθώς οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 87% του κύκλου εργασιών της σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Νορβηγία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία κ.λπ.

Επένδυση 2,615 εκατ. ευρώ

Τέλος, εντός της περασμένης χρονιάς η εταιρεία προχώρησε στην αγορά τριών συνεχόμενων οικοπέδων συνολικής εκτάσεως 14.160 τ.µ., έναντι τιμήματος 2,615 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι όμορα µε τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στη θέση Τζήμα του δήµου Κρωπίας, µε σκοπό να προχωρήσει στο μέλλον σε ανέγερση νέου βιομηχανικού κτηρίου προς επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ