Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γιώργος Αλεξόπουλος - ΕΛΠΕ: Σχεδιάζουμε την παραγωγή μπλε και πράσινου υδρογόνου

Πηγή: eurokinissi.gr
Ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΕΛΠΕ, Γιώργος Αλεξόπουλος / Πηγή: eurokinissi.gr

Με ένα ευρύ σχέδιο επενδύσεων τα ΕΛΠΕ είναι έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΕΛΠΕ, Γιώργος Αλεξόπουλος, μιλώντας στο 11ο Ετήσιο Φόρουμ Βιωσιμότητας του Capital Link.

Αναλύοντας τη στρατηγική του ομίλου σημείωσε: «Ως μεγάλος καταναλωτής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε μεγάλης κλίμακας εφαρμογές για την παραγωγή μπλε και πράσινου υδρογόνου και ταυτόχρονα δημιουργούμε μέσα στις εγκαταστάσεις μας μονάδες ΑΠΕ και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας».

Εργα άνω του 1,3 GW

«Στην ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες αναπτύσσει χαρτοφυλάκιο έργων άνω του 1,3 GW με στόχο μεσοπρόθεσμα μια εγκατεστημένη ισχύ 600 MW και ως το τέλος της δεκαετίας 1,2 GW. Στην Κοζάνη ο όμιλος κατασκευάζει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό και ήδη είναι στο 25% της ολοκλήρωσής του, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να ξεκινήσει η λειτουργία του το 2022», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος. Τόνισε, δε, ότι η αδειοδότηση του έργου στην Κοζάνη χρειάστηκε 10 χρόνια και σημείωσε ότι η επόμενη χρονιά έργων ΑΠΕ πρέπει να φτάσει να διαρκεί λιγότερο από 3 χρόνια.

«Αξιοποιούμε όλο και περισσότερο βιώσιμες πρώτες ύλες στην παραγωγή μας, προωθούμε την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων και πιο μακροπρόθεσμα διερευνούμε τη δυνατότητα παραγωγής υγρών καυσίμων χαμηλών εκπομπών σε ευρεία κλίμακα. Στις βιώσιμες μεταφορές, αναπτύσσουμε δίκτυο ταχυφορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα σε όλη την επικράτεια», ανέφερε.

Ανθρακικό αποτύπωμα

Τέλος, τόνισε ότι τα ΕΛΠΕ αντιμετωπίζουν την πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης, βελτιστοποιώντας την απόδοση των βασικών της δραστηριοτήτων, μειώνοντας ταυτόχρονα το ανθρακικό τους αποτύπωμα και αναπτύσσοντας ένα διαφοροποιημένο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο χαμηλού αποτυπώματος. Στόχος είναι η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του ομίλου κατά 50% μέχρι το 2030, από τη μείωση των εκπομπών των βιομηχανικών του δραστηριοτήτων και μέσω της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου που διαθέτει σε ΑΠΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ