Νέα
  • ΓΔ: 886.72 -0.85%
  • Τζίρος: 89,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 5ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου

Πηγή: Pexels

Αρχίζει σήμερα στη Χερσόνησο το 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο-International Energy Exhibition of Greece που συμπεριλαμβάνει τη Διεθνή Έκθεση Ενέργειας για την Ελλάδα, η οποία από φέτος θα γίνεται ετήσια στην Κρήτη. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις εθνικές και τοπικές Αρχές, την κοινωνία, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον τομέα της βιομηχανίας από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και άλλες χώρες, καθώς και ινστιτούτα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, το «παρών» θα δώσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης και το υπουργείο Παιδείας ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος.

Επιπλέον, θα παραβρεθούν η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώτος υφυπουργός Έρευνας της Αιγύπτου, Άχμεντ Μουχίνα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιοσσί Αμράνι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Νατάσα Πηλίδη.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα τεθούν το ενεργειακό μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των πολυμερών συνεργασιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, και ο ρόλος της Κρήτης ως ενεργειακού κόμβου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ