Νέα

ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ το σχέδιο διάσπασης -Στροφή στην πράσινη ενέργεια

Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την έγκρισή του για την απόσχιση του κλάδου διύλισης πετρελαιοειδών και πετροχημικών των Ελληνικών Πετρελαίων έδωσε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, με απαρτία 86,32%, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Έτσι, εντός του Ιανουαρίου του 2022 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διάσπασης της μητρικής εταιρίας του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. και η ίδρυση της νέας θυγατρικής εταιρίας η «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία Διύλισής Εφοδιασμού και Πωλήσεων Πετρελαιοειδών και Πετροχημικών» με διακριτικό τίτλο «Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ ΑΕ», ενώ η Ελληνικά Πετρέλαια μετασχηματίζεται σε εταιρεία συμμετοχών που θα παραμείνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Ως ενεργειακός όμιλος, πλέον, η νέα ΕΛ.ΠΕ. θέτει ως στόχο οι ΑΠΕ να συνεισφέρουν στην κερδοφορία της κατά 20-25% στα επόμενα 5-6 χρόνια.

Η συνεισφορά αυτή αναμένεται να προέλθει από την αύξηση της δραστηριότητας του ενός από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, τη Νέα Ενέργεια, και όχι από τη συρρίκνωση της βασικής δραστηριότητας του ομίλου.

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/29640_elpe-nea-selida-me-aposhisi-toy-kladoy-diylisis-kai-petrelaioeidon-simera-i-gs

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Α. Σιάμισιης παρουσίασε την πρόοδο αλλά και τους στόχους του πλάνου στρατηγικού μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ, που φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής για τον όμιλο για το χώρο της ενέργειας στην ελληνική οικονομία λέγοντας οτι «στόχος του προγράμματος Vision 2025 ήταν να καταγραφούν και να κατανοηθούν οι ραγδαίες μεταβολές στο περιβάλλον της αγοράς, να ενισχυθούν οι παραδοσιακές δραστηριότητες και να αναπτυχθεί ο όμιλος σε άλλους συναφείς κλάδους».

«Για πρώτη φορά από την ίδρυση του ομίλου βάλαμε το ESG ως στρατηγικό στόχο και τις εκπομπές σαν έναν δείκτη που θα μετρά αυτές τις επιδόσεις» υπογράμμισε ο κ. Σιάμισιης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ