Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ: Σχέδιο αύξησης κατά 50% της εξόρυξης λιγνίτη το 2022

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να αυξήσει κατά 50% την εξόρυξη λιγνίτη φέτος για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπτωση που η Ρωσία σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανέφεραν πηγές της εταιρείας στο Reuters την Τετάρτη.

Η Ελλάδα, η οποία καλύπτει περίπου το 40% των ετήσιων αναγκών της με ρωσικό αέριο, εξετάζει αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη αλλά και προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής στον μοναδικό τερματικό σταθμό LNG της Αθήνας στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

«Το σχέδιο ήταν να εξορύξουμε 10 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη φέτος και αυτό θα αυξηθεί σε 15 εκατομμύρια τόνους», δήλωσε στο Reuters στέλεχος της ΔΕΗ.

Ο πρόσθετος λιγνίτης που θα εξορυχθεί θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των δυνατοτήτων παραγωγής ενέργειας σε περίπτωση που η Ρωσία σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου και η Ελλάδα αποτύχει να εξασφαλίσει εναλλακτικούς προμηθευτές αερίου, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ