Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg: Μυτιληναίος και ΔΕΠΑ θα καλύψουν τις ανάγκες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία

H εταιρεία Mytilineos, η ΔΕΠΑ και η ουγγρική MET κέρδισαν το διαγωνισμό για την παροχή φυσικού αερίου στην Βουλγαρία ώστε να αντικατασταθούν οι ροές που χάθηκαν μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία στη βαλκανική χώρα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Βουλγαρία έχει εξασφαλίσει φυσικό αέριο για τον Μάιο και για το διάστημα 27-30 Απριλίου ενώ η συνολική ποσότητα αερίου ισοδυναμεί με 61.000 Mwh/ημέρα.

Η Bulgargaz αγοράζει φυσικό αέριο απευθείας από την Mytilineos και τη ΔΕΠΑ για το διάστημα 27-30 Απριλίου. Η ποσότητα Απριλίου ισοδυναμεί με 40.000 Mwh/ημέρα.

Το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη βουλγαρική κρατική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Bulgargaz για την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου.

Το βουλγαρικό υπουργείο ανέφερε ότι έχει λάβει μέτρα για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων σε ό,τι αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου και τη διαχείριση της κατάστασης. Υπογραμμίζει ότι στην παρούσα φάση δεν απαιτούνται περιορισμοί στην κατανάλωση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η οποία καλύπτει πάνω από το 90% των αναγκών της με τις εισαγωγές από την Gazprom.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει απαιτήσει από χώρες τις οποίες χαρακτηρίζει «μη φιλικές» να συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός σχεδίου βάσει του οποίου θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς στην Gazprombank για τις πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου, με την τελευταία να αναλαμβάνει τη μετατροπή του συναλλάγματος σε ρούβλια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ