Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΔΑ: Σε κίνδυνο βάζει ο ΔΕΣΦΑ την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Σε κίνδυνο θέτει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών το νέο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ για την περίοδο 2022-2031 τονίζει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου συμμετέχοντας στη διαβούλευση του νέου προγράμματος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Όπως αναφέρει θα είναι σοβαρές οι συνέπειες των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση έργων φυσικού αερίου, στη δική της στρατηγική, με αποτέλεσμα την αδυναμία υλοποίησης του έργου της σε σημαντικό αριθμό πόλεων και αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών. Γιαυτό και η ΔΕΔΑ γνωστοποιεί τις θέσεις της στο ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ (μετόχους της ΔΕΠΑ Υποδομών) για να αξιολογήσουν αν πρέπει να γνωστοποιηθούν στον νέο ιδιοκτήτη της ΔΕΠΑ Υποδομών, οι συνέπειες των αλλαγών στο πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ.

Τονίζει ότι οι συνεχείς χρονικές μετατοπίσεις των έργων του ΕΣΦΑ δυσχεραίνουν την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού μια μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτών και ακυρώνεται ο υφιστάμενος σχεδιασμός της τροφοδότησης αρκετών πόλεων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ.

«Κίνδυνος για τις επιχορηγήσεις από το ΕΣΠΑ» 

Σημειώνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας εγκεκριμένων επιχορηγήσεων από το ΕΣΠΑ τις οποίες έχει εξασφαλίσει η ΔΕΔΑ και αποτελούν βασικό στοιχείο για τη χρηματοδότηση των έργων της. Επίσης θα χαθεί ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ των οικιακών πελατών της μέσω ΕΣΠΑ, χάρη στην οποία η ΔΕΔΑ είχε εντάξει 5.000 νοικοκυριά στο πρόγραμμα Ανάπτυξης 2022-2026 χωρίς καμιά δική τους επιβάρυνση.

Οι αλλαγές του ΔΕΣΦΑ θα προκαλέσουν αδυναμία υλοποίησης έργων της ΔΕΔΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη και η εταιρεία θα βρεθεί εκτεθειμένη σε αξιώσεις εργολάβων για αποζημιώσεις.

Η ΔΕΔΑ καταλήγει ότι θα προχωρήσει στον υπολογισμό της απώλειας εσόδων εξαιτίας των καθυστερήσεων και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να διεκδικήσει αποζημίωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ