Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Σε επίπεδα - ρεκόρ άνω των 1.000 ευρώ η μεγαβατώρα το ρεύμα

EDF

Το προηγούμενο ρεκόρ της «έσπασε» η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Γαλλία, καθώς αυξήθηκε για πρώτη φορά σε επίπεδα άνω των 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg. Τον τελευταίο χρόνο, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας δεκαπλασιάστηκε, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο από τη Ρωσία

Οι τιμές του ρεύματος σπάνε ρεκόρ σε σχεδόν καθημερινή βάση, καθώς η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης. Η άνευ προηγουμένου αύξηση του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να προσωρούν σε δραστικό περιορισμό της χρήσης ενέργειας, με μέτρα όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού σε κτίρια στη Γερμανία και η μείωση των θερμοκρασιών θέρμανσης εσωτερικών χώρων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους. Οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, επειδή δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Το γαλλικό συμβόλαιο ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε έως και 13% στα 1.022 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο European Energy Exchange AG την Παρασκευή, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό αγγιξε τα 829 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί μετά και την ανακοίνωση της εταιρείας Electricite de France SA ότι ορισμένοι από τους πυρηνικούς σταθμούς της θα επανέλθουν στο δίκτυο αργότερα από το αναμενόμενο. Αυτές οι μονάδες θα αποτελέσουν τη βασική πηγή ενέργειας αυτό το χειμώνα, όταν το φυσικό αέριο εκλείψει.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ