Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Διευρύνονται οι επενδύσεις σε ΑΠΕ - «Πράσινο» χαρτοφυλάκιο 600 MW

Πέραν της επένδυσης σε στρατηγικές υποδομές που αποτελούν εχέγγυο για το ενεργειακό μέλλον της χώρας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ισχυροποιεί ολοένα και περισσότερο την παρουσία της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο 4ο συνέδριο Renewable & Storage Forum.

Πρόσθεσε δε, ότι η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ένα «πράσινο» χαρτοφυλάκιο 600 MW σε πλήρως ώριμα έργα, ενώ διευρύνει τις επενδύσεις της σε ακόμη περισσότερα έργα στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε την στρατηγική της ΔΕΠΑ Εμπορίας για την μετεξέλιξη της σε ολοκληρωμένη ενεργειακή επιχείρηση με δραστηριοποίηση σε όλο το φάσμα της ενέργειας, που έθεσε τις βάσεις ώστε η εταιρεία να διαδραματίζει σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέτωπο των ενεργειακών εξελίξεων, αλλά και η χώρα να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το φυσικό αέριο

«Το φυσικό αέριο μαζί με τις ΑΠΕ συνθέτουν το μέλλον στο ενεργειακό τοπίο της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Ο συνδυασμός φυσικού αερίου και ΑΠΕ διασφαλίζει σήμερα την ενεργειακή επάρκεια και την ομαλή μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας με τις επενδύσεις που πραγματοποιεί υπηρετεί την επίτευξη και των δύο στόχων. Και για τώρα, και για το μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αναφερόμενος στην αδιαμφισβήτητη αξία του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι η εταιρεία πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη νέων υποδομών υποδοχής, αποθήκευσης και διανομής φυσικού αερίου, διαφοροποιώντας τις πηγές και οδεύσεις προμήθειάς του. «Η εταιρεία μας συμμετέχει σε σημαντικά έργα υποδομών όπως ο IGB και το FSRU, που διασφαλίζουν, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας» τόνισε, προσθέτοντας ότι ειδικά ο τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη διπλασιάζει τη δυναμικότητα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα αλλά και τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Η αξία των έργων αυτών πολλαπλασιάζεται καθώς αναβαθμίζουν τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας και στο μέλλον, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν για την μεταφορά και διανομή υδρογόνου και βιομεθανίου, δύο καυσίμων με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Όσον αφορά στο υδρογόνο, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας σχολίασε ότι: «Είμαστε από τους πρωτοπόρους στη συγκεκριμένη αγορά, και ως ιδρυτικό μέλος στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι το υδρογόνο θα αποτελέσει τη συνέχεια του φυσικού αερίου μέσα στην επόμενη δεκαετία».

«Με τις κινήσεις που έχουν γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της ενέργειας, δημιουργήθηκε ένα δίχτυ ασφαλείας για τη χώρα, που εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια σήμερα, ενώ η διαρκής ενεργοποίηση και μετά το πέρας της παρούσας κρίσης, στην κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, θα διασφαλίσει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, επισημαίνοντας ότι «οι ΑΠΕ μπορούν να δώσουν ενεργειακή αυτονομία, η οποία είναι κρίσιμη εάν επιθυμούμε να έχουμε πραγματική ανάπτυξη στην ΕΕ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ