Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προμηθευτές: Αναγκαία η έγκαιρη πίστωση κονδυλίων επιδοτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας

Πηγή: AP

Σε επιστολή του προς το ΥΠΕΝ και τη ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε., ο Σύνδεσμος των Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) επισημαίνει την ανάγκη να διασφαλιστεί η πλήρης και έγκαιρη καταβολή των κονδυλίων για τη χορήγηση των επιδοτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές.

«Συνεκτιμώντας την ούτως ή άλλως περιορισμένη δυνατότητα άντλησης των απαιτούμενων κεφαλαίων κίνησης μέσω βραχυπρόθεσμου δανεισμού, σε περίοδο κατά την οποία τα ποσά που διακινούνται στην ενεργειακή αγορά βρίσκονται σε πρωτοφανή επίπεδα, και εν μέσω επιδεινούμενων διεθνών μακροοικονομικών συνθηκών, είναι κρίσιμο κατά τους επόμενους μήνες να διασφαλιστεί η πλήρης και έγκαιρη καταβολή των κονδυλίων της επιδότησης στους προμηθευτές, κατά τρόπο που δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τις ήδη δυσμενείς συνθήκες ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας», αναφέρει ο ΕΣΠΕΝ, σημειώνοντας ότι τα κονδύλια για τον Σεπτέμβριο καταβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ