Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρεύμα: Ανακοινώθηκαν οι χρεώσεις για τον Δεκέμβριο - Οι τιμές ανά εταιρεία

Πηγή: Pixabay

Περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Νοέμβριο κινούνται τελικά οι αρχικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώνουν οι προμηθευτές για τον Δεκέμβριο, με μια ελαφρά πτώση της τάξης του 4% συγκριτικά με τον Νοέμβριο. 

Η τελική τιμή που θα καταβάλουν οι καταναλωτές θα γίνει γνωστή μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το ύψος των επιδοτήσεων του επόμενου μήνα. Οι επιδοτήσεις για τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός της εβδομάδας. 

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις είναι:

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε για τον Δεκέμβριο αρχική τιμή 0,38 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα από 0,397 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Νοέμβριο και 0,595 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Οκτώβριο.

Η πτώση της τιμής συγκριτικά με τον Νοέμβριο είναι της τάξης του 4,3%. 

Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, η αρχική τιμή Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 0,392 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,409 ευρώ τον Νοέμβριο και 0,607 τον Οκτώβριο. 

Σε αυτή την κατηγορία η πτώση της αρχικής τιμής είναι 4,15% 

Η φτηνότερη τιμή από τον Αύγουστο 

Πρόκειται για τις φτηνότερες τιμές που έχουν ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, δηλαδή από την έναρξη λειτουργίας του νέου μηχανισμού που αφαίρεσε την ρήτρα αναπροσαρμογής και υποχρεώνει τις εταιρείες ενέργειας να προβλέπουν τις τιμές του επόμενου μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ