Νέα
  • ΓΔ: 1419.14 +1.87%
  • Τζίρος: 62,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με κεντρικό μενού την ενεργειακή επάρκεια οι ΥΠΕΝ της Ν.Α Ευρώπης στην Αθήνα

Την ευκαιρία για τη δημιουργία ισχυρών  ενεργειακών δεσμών μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Μεσογείου δημιουργεί η ανάγκη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, καθώς απαιτεί εμβάθυνση των διακρατικών σχέσεων. Η επάρκεια εφοδιασμού, οι διασυνδέσεις και οι κοινές απόψεις για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών, αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες που διαμορφώνουν νέες συμμαχίες.

Στο πλαίσιο αυτό με  πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, διοργανώνεται σήμερα η 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα (1st Athens Ministerial Energy Dialogue).

Στο Υπουργικό Στρογγυλό Τραπέζι θα συμμετέχουν, πέραν του Έλληνα Υπουργού, ο Υπουργός Πράσινης Μετάβασης της Ιταλίας, Gilberto Pichetto Fratin (μέσω τηλεδιάσκεψης), η Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Belinda Balluku, ο Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Rosen Hristov, ο Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Virgil Daniel Popescu και η Υπουργός Οικονομικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Artane Rizvanolli.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν νέες προοπτικές για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού αλλά και τρόπους διεύρυνσης των κοινών πολιτικών τους στον ενεργειακό τομέα.

Παράλληλα, στην 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μανούσο Μανουσάκη, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνο Ξιφαρά, τον Διευθυντή του Γραφείου Ελλάδας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), Ιωάννη Μαρή και την Επενδυτική Λειτουργό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Δέσποινα Τωμαδάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση και τα τελικά συμπεράσματα των παρουσιάσεων.

Η εξωστρέφεια αποτελεί προϋπόθεση και η  ενδυνάμωση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των κρατών της περιοχής είναι ανάγκη.    

Οι Υπουργοί των χωρών της περιοχής αναμένεται να εξετάσουν τρόπους άρσης του ενεργειακού αδιεξόδου των τελευταίων μηνών, να αναζητήσουν τις λύσεις που θα διασφαλίσουν την επάρκεια εφοδιασμού τους με φυσικό αέριο, καθώς να συζητήσουν το πώς η περιοχή μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό κόμβο μεταφοράς ενέργειας προς την Ε.Ε.

Μετά τη διυπουργική συνάντηση οι υπουργοί θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση του ΙΕΝΕ και θα συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων και η παρουσίαση των εναλλακτικών και των σημαντικότερων προβληματισμών.

Στο 1ο SEE Ministerial Energy Dialogue που θα τρέξει παράλληλα με την πρωινή συνεδρία του «Ενέργεια & Ανάπτυξη» συμμετέχουν η κα Belinda Balluku, Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, από τα Τίρανα, ο κ. Kreshnik Bektesh, Υπουργός Οικονομίας, από τα Σκόπια, ο κ. Pichetto Fratin, Υπουργός Ενέργειας, από την Ρώμη (online) ο κ. Rosen Hristov, Υπουργός Ενέργειας, από την Σόφια, ο κ. Virgil-Daniel Popescu, Υπουργός Ενέργειας, από το Βουκουρέστι και ο Dr. Artane Rizvanolli, Υπουργός Οικονομίας από την Πρίστινα. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ