Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Ανάγκη τα ισχυρά κίνητρα για πράσινες επενδύσεις

ΑΔΜΗΕ
ΑΔΜΗΕ / Πηγή: Eurokinissi

Την ανάγκη για ισχυρούς και αποτελεσματικούς διαχειριστές δικτύων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ενεργειακής μετάβασης εν μέσω ιδιαίτερα δύσκολων διεθνών συνθηκών, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε η εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Ο κ. Μάργαρης τόνισε ότι «η Ελλάδα με το ανανεώσιμο δυναμικό που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει μία χώρα-υπόδειγμα για το πόσο γρήγορα και με πόση ασφάλεια μπορεί να προχωρήσει η ενεργειακή μετάβαση». Προς αυτή την κατεύθυνση, επεσήμανε ότι είναι ανάγκη το ρυθμιστικό περιβάλλον να παρέχει ισχυρά κίνητρα για πράσινες επενδύσεις και παράλληλα να επιτρέπει την γρήγορη υλοποίησή τους, μέσα από κρίσιμες παρεμβάσεις στο έργο των διαχειριστών, όπως η συντόμευση των αδειοδοτήσεων, αλλά και η δυνατότητα προσέλκυσης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Με τη χώρα να στοχεύει στα 25 GW εγκατεστημένης ισχύς από μονάδες ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια, ο κ. Μάργαρης ανέδειξε την κρισιμότητα των διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων που δρομολογούνται με τη συνδρομή του ΑΔΜΗΕ καθώς, όπως εξήγησε, θα επιτρέψουν την εξαγωγή της πλεονάζουσας καθαρής ενέργειας από την Ελλάδα προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στις εγχώριες ηλεκτρικές διασυνδέσεις καθώς και στα σύνθετα τεχνικά έργα που υλοποιεί ο Διαχειριστής για την ασφαλέστερη ενσωμάτωση ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα. 

Ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ έκανε λόγο και για την ανάγκη εξηλεκτρισμού της ευρωπαϊκής οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση, σχολιάζοντας ότι αν και ο πράσινος μετασχηματισμός στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό, θα πρέπει να επιταχυνθεί και σε άλλους νευραλγικούς τομείς όπως τα κτίρια, οι μεταφορές και η γεωργία, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό των παγκόσμιων εκπομπών αερίων ρύπων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ