Νέα
  • ΓΔ: 1044.38 +1.62%
  • Τζίρος: 42,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ε. Μυτιληναίος: Στόχος EBITDA τουλάχιστον 1 δισ. το 2023 - Επενδύσεις πάνω από 700 εκατ.

Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Mytlineos

Την εκτίμηση ότι το 2023 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά έκανε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Mytlineos, κατά τη χθεσινη τηλεδιάσκεψη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2022, με τους αναλυτές. Οπως είπε ο στόχος για το 2023 είναι να παρουσιάσει EBITDA τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διατηρησιμότητα των κερδών του 2022.

Αν και τις επίσημες προβλέψεις θα τις ανακοινώσει τη 1η Ιουνίου 2023 στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, εξήγησε ότι η εταιρεία με τη νέα δομή της μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Οι νέες θυγατρικές και οι επενδύσεις

Σχετικά με τις νέες θυγατρικές στις κατασκευές και τις παραχωρήσεις, σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να γίνουν οι αποσχίσεις, και οι δύο εταιρείες θα είναι σε λειτουργία από την 1η Απριλίου του 2023.

►Διαβάστε και: Mytilineos: Ρεκόρ κερδοφορίας με αύξηση 187% στα 466 εκατ. το 2022

Τόνισε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που είναι σε ισχύ και έχει ως όριο τα 25 ευρώ/μετοχή, καθώς πιστεύει ότι η αξία της εταιρείας είναι πολύ υψηλότερη από αυτή που έχει σήμερα.

Για το 2023 η εκτίμηση για τις επενδύσεις είναι ότι θα ανέλθουν στα επίπεδα του 2022 που ξεπέρασαν τα 700 εκατ. ευρώ.

Επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΑΠΕ

Αναφέρθηκε στα σχέδια επιτάχυνσης της ανάπτυξης στις ΑΠΕ με στόχο το 2023 να φτάσουν το 1 GW και σε αυτές να προστεθούν επιπλέον 2,5 GW το 2024, από τα οποία το 1,5 GW θα αναπτυχθούν στο εξωτερικό και 1 GW στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας το 2025 η εταιρεία θα φτάσει τα 5 GW εν λειτουργία στις ΑΠΕ.

Στο φυσικό αέριο, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι θα παραμείνει στο επίκεντρο για τα επόμενα 20 χρόνια και είπε ότι η εταιρεία αύξησε το μερίδιό της στην περιφερειακή αγορά και εκτίμησε ότι τα 120 εκατ. EBITDA από το φυσικό αέριο, είναι σχετικά μικρό νούμερο για τα επόμενα χρόνια.

Αναφέρθηκε και στη νέα νομοθεσία IRA των ΗΠΑ που ενισχύει τόσο πολύ τις αμερικανικές επιχειρήσεις, ώστε «πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου μου λένε στις Βρυξέλλες, ότι σκέφτονται να αποχωρήσουν από την Ευρώπη και να μετεγκατασταθουν στις ΗΠΑ. Είναι δύσκολο πρόβλημα με δύσκολες λύσεις, γιατί δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αφορά και την πολιτική και τα γεωπολιτικά», σημείωσε.

Οπως είπε, τέλος, το ζητούμενο είναι να τηρούνται οι δεσμεύσεις προς την πράσινη ενέργεια, μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό κόστος και αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει.

►Διαβάστε και: ΕΕ: Συναγερμός για τις αμερικανικές ενισχύσεις στη βιομηχανία - Εκτακτη σύνοδος κορυφής

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ