Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Κάτω από τα 50 ευρώ για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021

Κάτω από τα 50 ευρώ η μεγαβατώρα, για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο 2021, η τιμή του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται στα 49,9 ευρώ η MWh, ενώ όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα κινείται πάνω από την περιοχή των 50 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή εφόσον εδραιωθεί μπορεί να δώσει ακόμη και μία μονάδα πάνω στο ΑΕΠ της χώρας για το 2023, ενώ και η χονδρική τιμή του ρεύματος θα κινηθεί πτωτικά.

Εκτιμάται μάλιστα στις λιανικές τιμές που ηλεκτρικού ρεύματος, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 20 Φεβρουαρίου, ότι θα υπάρξει και άλλη πτώση. 

Σε αυτό βοήθησαν οι σχετικά υψηλότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες, οι αθρόες εισαγωγές LNG και η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δεν πρέπει να παραβλεφθούν, επίσης, οι προσπάθειες εξοικονόμησης ενέργειας από τα νοικοκυριά και τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Η ζήτηση φυσικού αερίου στη Γερμανία ήταν περίπου 8% χαμηλότερη στις αρχές Φεβρουαρίου από τον μέσο όρο της τετραετίας.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Ομάν, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις εξαγωγές.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ