Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΔΔΗΕ: Σε δικαστική δίνη ο διαγωνισμός για τους ψηφιακούς μετρητές - Στο ΣτΕ η Landis & Gyr

Σε μεγάλες καθυστερήσεις είναι καταδικασμένος ο διαγωνισμός για τους ψηφιακούς μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ, μετά τις δηλώσεις του Διευθύνοντα  Συμβούλου της Landis+Gyr Group Werner Lieberherr και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Landis+Gyr στην Ελλάδα Αριστείδη Παπά, ότι θα φτάσουν μέχρι και την Προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, εφόσον δεν δικαιωθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Landis & Gyr στις 9/3 κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας την απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ να την αποκλείσει από τη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια μετρητών κατανάλωσης ρεύματος, από τη φάση των δικαιολογητικών.

Η Landis & Gyr  ήδη προσέφυγε ήδη κατά της απόφασης του ΔΕΔΔΗΕ στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων η οποία απέρριψε την προσφυγή.

Στην προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά αφενός αναστολή του διαγωνισμού (η απόφαση επ' αυτού αναμένεται σε 15 ημέρες) και αφετέρου ακύρωση της απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή, για την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σε ορίζοντα 2,5 μηνών.

►Διαβάστε επίσης: ΔΕΔΔΗΕ - Ψηφιακοί μετρητές: Απρρίφθηκε η προσφυγή της Landis+Gyr - Ποιοι προκρίθηκαν

Θα επανεξετάσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα

Όπως τόνισαν οι επικεφαλής της εταιρεία, η  Landis & Gyr διαθέτει το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων μετρητών στην Ελλάδα (Κόρινθο) που απασχολεί 900 εργαζόμενους και εξάγει την παραγωγή σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Χαρακτήρισαν άδικη και παράνομη την απόφαση αποκλεισμού τους από τον διαγωνισμό και υποστήριξαν ότι η επιχειρηματολογία στην οποία βασίστηκε αυτή (ότι δηλαδή η Landis+Gyr παρέλειψε να δηλώσει το εργοστάσιο στην Κόρινθο ως υπεργολάβο για την κατασκευή των μετρητών) δεν ευσταθεί καθώς - όπως είπαν - προσδιόρισαν το ελληνικό εργοστάσιο ως φορέα παραγωγής των μετρητών τουλάχιστον τέσσερις φορές στην αίτηση του διαγωνισμού.

«Θα επανεξετάσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα αν αποκλειστούμε από την ευκαιρία να διαγωνιστούμε δίκαια» είπε σήμερα ο Werner Lieberherr, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Landis+Gyr Group AG.

Ειδικότερα, είπε ότι αν δεν ευοδωθούν οι προσφυγές της εταιρείας, τότε οι επενδύσεις που γίνονται ή σχεδιάζονται στο εργοστάσιο της Κορίνθου, μεταξύ άλλων για την παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, θα επανεξεταστούν.

►Διαβάστε επίσης: Landis+Gyr: Δεν παραδίδει τα όπλα για τους έξυπνους μετρητές - «Παγώνει» επενδύσεις

«Αν συμμετέχουμε στο διαγωνισμό και χάσουμε θα δεχτούμε το αποτέλεσμα. Αν όμως μας συμπεριφερθούν έτσι, άδικα και μας αποκλείουν χωρίς πριν να έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις, τότε θα επανεξετάσουμε τη θέση μας στη χώρα».

Και θύμισε ότι πρόκειται για χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και όλα θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και με διαφάνεια. Πρόσθεσαν ότι αν υπήρχε ασάφεια ο ΔΕΔΔΗΕ βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας υποχρεούτο να ζητήσει διευκρινίσεις από τον προσφέροντα.

Επενδύσεις 60 εκ ευρώ

«Οφείλουμε έναντι και των υπαλλήλων μας στην Κόρινθο να συμμετέχουμε και έναντι των επενδύσεων 60 εκ ευρώ που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα» είπε ο Werner Lieberherr, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Landis+Gyr Group AG.

«Το ελληνικό εργοστάσιο παράγει 10 εκ. μετρητές σε όλο τον κόσμο από τους οποίους το 70% εξάγεται και έχουμε μπει σε νέες αγορές και είναι ειρωνικό να μην μπορεί καν να διεκδικήσει να παράξει και για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Αριστείδης Παππάς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ