Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα μερίδια στην προμήθεια ρεύματος - Στο 59,49% η ΔΕΗ

Πηγή: Ευρωκίνηση

Στο 59,49% ανέρχεται το μερίδιο της ΔΕΗ στο φορτίο του ηπειρωτικού δικτύου για το μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με το νεώτερο δελτίο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Την ίδια περίοδο, η Ήρων ανήλθε σε 7,76%, η Μυτιληναίος σε 7,64%, η Elpedison σε 6,02%, η NRG σε 5,09%, η Φυσικό Αέριο σε 3,15%, η Volterra σε 3,15%, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε 1,99%, η Volton σε 0,80%, η Eunice Trading σε 0,26%, η Vener σε 0,17% και η Ελινόιλ σε 0,16%.

Σε κάθε τάση

Στη χαμηλή τάση, δηλαδή στα νοικοκυριά, η ΔΕΗ είχε 65,48%, στην υψηλή τάση 72,45% και στη μέση τάση 32,14%, με την εικόνα να αποτυπώνεται στο εξής διάγραμμα:

Στις ΑΠΕ

Στην περίπτωση των ΑΠΕ, ο ΔΑΠΕΕΠ είχε το 56,66% της εκπροσώπησης, με την Optimus Energy να φτάνει το 21,71%, τη Μυτιληναίος στο 6,55%, την Susaki Power στο 4,73% και την Elpedison στο 3,23%

►Διαβάστε επίσης: «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» για νέους: Επιδότηση έως 90% για δαπάνες έως 32.500 ευρώ

Αναμένονται ανακατατάξεις

Ωστόσο τα μερίδια αυτά θα αλλάξουν το επόμενο διάστημα αφού μετά τα ΕΛΠΕ και  την «Αλουμίνιον» του Ομίλου Μυτιληναίου, ένας από τους μεγαλύτερους ενεργοβόρους βιομηχανικούς ομίλους της Υψηλής Τάσης, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, εγκατέλειψε τη ΔΕΗ και έχει ενταχθεί στο πελατολόγιο ιδιώτη προμηθευτή της ΗΡΩΝ για την κάλυψη των αναγκών της σε ρεύμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και  η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε συζητήσεις για εκπροσώπησή της από ιδιώτη προμηθευτή.

Η Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου, ο μεγαλύτερος καταναλωτής ρεύματος της χώρας, ο οποίος πλέον σε σημαντικό βαθμό αντλεί τα φορτία της από τις θυγατρικές εταιρείες προμήθειας του Ομίλου, Protergia και Watt+Volt με προοπτική μέχρι το 2024, να καλύπτεται πλήρως με φορτία εκτός ΔΕΗ.
Ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ  εδώ και κάποιο διάστημα «έκλεισε» συμφωνία με την εταιρεία προμήθειας ΗΡΩΝ για την ηλεκτροδότηση των δραστηριοτήτων του.

►Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Ο πρώτος διαγωνισμός για κοινές αγορές φυσικού αερίου 11,6 δισ. κ.μ.

Στόχος το πιο ανταγωνιστικό και προβλέψιμο κόστος

Όπως έγινε  γνωστό με επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία προμήθειας ΗΡΩΝ και η Optimus Energy (του ίδιου ομίλου) κάνουν πράξη την εξαίρεση των PPA από το πλαφόν δίνοντας πρόσβαση σε ανταγωνιστικότερο και προβλέψιμο κόστος ενέργειας για βιομηχανίες και επιχειρήσεις. 

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε ο ΗΡΩΝ μαζί με την Optimus Energy το μεγαλύτερο Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΦoΣΕ ΑΠΕ) στην ελληνική αγορά, ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες εκπροσώπησης και εξαίρεσης από το πλαφόν των πρώτων Συμβάσεων Πώλησης Ενέργειας (PPAs) σε ενεργοβόρους καταναλωτές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση των οφελών της πρόσφατης πρόβλεψης της νομοθεσίας.

Μεταξύ των ενεργοβόρων βιομηχανικών και εμπορικών πελατών που έχουν υπογράψει (ή υπογράφουν εντός των ημερών) σύμβαση με τον Ήρωνα και την Optimus, περιλαμβάνεται και η Βιοχάλκο, η  οποία μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω των πράσινων PPAs.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ