Νέα
  • ΓΔ: 876.35 +0.74%
  • Τζίρος: 39,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EEG: Ξεκινούν τα έργα αποθήκευσης ενέργειας ύψους 600 εκατ. σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη

Eνέργεια / Πηγή: Eurokinissi
Eνέργεια / Πηγή: Eurokinissi

Εγκρίθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οι άδειες παραγωγής για την υλοποίηση των μονάδων αποθήκευσης ενέργειας της Eunice Energy Group (EEG) στην Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη, συνολικού ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Ο προγραμματισμός του Ομίλου για τους δύο σταθμούς προβλέπει την έναρξη κατασκευή τους εντός του 2021 και έναρξη λειτουργίας από το 2022, εφόσον ολοκληρωθούν εγκαίρως οι απαιτούμενες εγκρίσεις όρων περιβαλλοντικών αδειών, όρων σύνδεσης και κατασκευαστικών αδειών. Πρόκειται για μονάδες δυναμικότητας 250 MW η κάθε μία οι οποίες, όπως επισημαίνει ο όμιλος συμβάλλουν στην ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, αυξάνοντας τη δυνατότητα για συμμετοχή στην περιφερειακή και ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και ταυτόχρονα υπηρετούν τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που προβλέπουν αύξηση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και οικονομική ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς και την υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας και αυτάρκειας της χώρας.

Η Eunice υπογραμμίζει πως τα έργα συνδέονται με το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη χρήση των υφισταμένων δικτύων Υψηλής Τάσης των περιοχών. Οι μονάδες αποθήκευσης θα αξιοποιούν την τεχνολογία των ιόντων λιθίου, ενώ οι μπαταρίες και άλλα υποσυστήματα θα παράγονται στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι το έργο της Πτολεμαΐδας συμπεριλήφθηκε το Νοέμβριο του 2020 στη νέα έκδοση του Δεκαετούς Πλάνου Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Δικτύων ενώ από το Δεκέμβριο αποτελεί υποψήφιο έργο για συμπερίληψη στην λίστα Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ