Νέα
  • ΓΔ: 1411.73 -0.11%
  • Τζίρος: 29,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συμμαχία nrg – HOCHTIEF για την ηλεκτροκίνηση: Επενδύουν 3,5 εκατ. ευρώ για ταχυφορτιστές στους αυτοκινητόδρομους

nrg

Με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης του δικτύου ταχυφορτιστών incharge, η nrg ανακοίνωσε ότι από κοινού με τη HOCHTIEF, θα επενδύσει 3,5 εκατ. ευρώ για την τοποθέτηση 26 ταχυφορτιστών incharge στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Οι δυο εταιρείες προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Fast Charging Services (HFCS), στην οποία συμμετέχουν από 50-50, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των σχετικών υποδομών.

Η HFCS θα προχωρήσει στη δημιουργία 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων συμφωνιών με τα εν λόγω Έργα Παραχώρησης, τις οποίες πραγματοποίησε μετά από διαγωνισμούς που κέρδισε τους προηγούμενους μήνες.

Η μακροχρόνιες αυτές συμβάσεις σε συνδυασμό με τους πάνω από 100 ταχυφορτιστές που ήδη έχει τοποθετήσει η εταιρεία στα πρατήρια του ομίλου, κάνει την nrg ηγέτιδα δύναμη στην ηλεκτροκίνηση στη χώρα.

incharge

Το incharge από την nrg, αποτελεί ένα πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών και plug in hybrid οχημάτων με περισσότερες από 1.000 θέσεις φόρτισης, με φορτιστές κανονικής (AC) και ταχείας (DC) φόρτισης σε 600 σημεία. Μέχρι το τέλος του 2023, στόχος της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τις 1.500 θέσεις φόρτισης. Οι ταχυφορτιστές που έχουν εγκατασταθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και AVIN καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου, με 24 ταχυφορτιστές σε ΣΕΑ και πάνω από 90 σε άλλα κεντρικά πρατήρια πόλεων.

Το incharge ενισχύεται με τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ nrg και HOCHTIEF και τη σύσταση της Hellenic Fast Charging Services (HFCS). Με τη σύσταση της HFCS δημιουργούνται 52 νέες θέσεις ταχυφόρτισης σε 13 ΣΕΑ.

nrg

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη του νέου μας εγχειρήματος με την HOCHTIEF, μίας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των υποδομών. Στόχος της εταιρείας μας για το incharge είναι η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους το Εθνικού Οδικού Δικτύου. Με στρατηγικές συνεργασίες όπως η σύσταση της HFCS, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

O κ. Peter Coenen, Γενικός Διευθυντής της HOCHTIEF PPP Solutions GmbH, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη και συνεισφορά μας στην ανάπτυξη

της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού δικτύου αυτοκίνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο".

Η nrg με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών incharge, αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία ενέργειας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας.

Πλέον, το δίκτυο incharge διευρύνεται με την προσθήκη 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης μέσω 26 ταχυφορτιστών ονομαστικής ισχύος 180kW, σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων. Οι νέες θέσεις που δημιουργούνται, θα λειτουργούν αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες και κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να πραγματοποιούν ταχείες φορτίσεις κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Σχετικά με την nrg

Η nrg αποτελεί τον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας που καλύπτει όλο το φάσμα των ενεργειακών αναγκών του Έλληνα καταναλωτή μέσα και έξω από το σπίτι και την επιχείρηση. Μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα ενέργειας για το σπίτι και την επιχείρηση, οι πελάτες της nrg αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες, σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα ώστε να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες όλων των κατηγοριών καταναλωτών.

Παράλληλα, ως μέρος της ενεργειακής μετάβασης της χώρας, η nrg παρέχει πρωτοποριακές λύσεις ηλεκτροκίνησης και είναι η μοναδική εταιρεία ενέργειας που κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, για κάθε οδηγό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με το δίκτυο incharge.

Σε συνεργασία με τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil, Shell και AVIN, το δίκτυο incharge, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών προηγμένης τεχνολογίας στο εθνικό οδικό δίκτυο και στους αυτοκινητοδρόμους, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η nrg ενισχύει τη θέση της στην ηλεκτροκίνηση με συνεργασίες και συμμαχίες, όπως με τις αλυσίδες My Market (303 θέσεις φόρτισης σε 163 σημεία) και Μασούτης (94 θέσεις φόρτισης σε 44 σημεία). Οι συνεργασίες εκτείνονται και σε άλλους κλάδους επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα (Costa Navarino, Grecotel), επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης.

Σχετικά με τη HOCHTIEF

Η HOCHTIEF Ladepartner GmbH, η οποία κατέχει μερίδιο 50% στην Hellenic Fast Charging Services Α.Ε., είναι 100% θυγατρική της HOCHTIEF PPP Solutions και, ως εκ τούτου, μέρος του ομίλου HOCHTIEF. Αναπτύσσει αξιόπιστες λύσεις φορτίσεων, τις οποίες εφαρμόζει σε ολόκληρη τη διαδικασία της αλυσίδας αξίας: Από την επιλογή της τοποθεσίας, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση, μέχρι τη συντήρηση και λειτουργία των σταθμών φόρτισης καθώς και τη διαχείριση των χρηστών. Καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής, βασίζεται πάντοτε στην τεχνογνωσία και τις δυνατότητες του Ομίλου HOCHTIEF.

Η HOCHTIEF PPP Solutions αναπτύσσει και υλοποιεί έργα παραχώρησης και λειτουργίας στους τομείς των υποδομών μεταφοράς και των κοινωνικών υποδομών. Με έδρα το Έσσεν της Γερμανίας, αυτή η θυγατρική του ομίλου HOCHTIEF διαθέτει επιχειρηματικές μονάδες και γραφεία στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Η HOCHTIEF PPP Solutions προσφέρει στους εταίρους της στον δημόσιο τομέα ολοκληρωμένες, έξυπνες και καινοτόμες λύσεις για έργα υποδομής. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στη διεύθυνση www.hochtief- pppsolutions.com .

Οι πιο γνωστές υλοποιήσεις έργων της HOCHTIEF στην Ελλάδα είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο αυτοκινητόδρομος Μαλιακός-Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε) και ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας-Πατρών (Ολυμπία Οδός Α.Ε).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ