Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: «Βυθίστηκε» η μετοχή της - Τι συμβαίνει με τα κοιτάσματα στο Ισραήλ

Iδιαίτερα δύσκολη η σημερινή ημέρα για την Energean και για αρκετές επιχειρήσεις στον απόηχο της σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς τόσο η ίδια, όσο και πληθώρα μετοχών ευρωπαϊκών εταιρειών με σημαντική δραστηριότητα στο Ισραήλ είναι οι κύριοι χαμένοι του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

►Διαβάστε επίσης: Τιμολόγια ρεύματος: Υψηλό κόστος χωρίς ρίσκο ή ρίσκο για υψηλότερο κόστος

Το 90% της παραγωγή της εταιρείας γίνεται στο Ισραήλ. Mάχες που διεξάγονται δεν είναι κοντά στο FPSO, (πλωτή μονάδα παραγωγής αποθήκευσης και εκφόρτωσης υδρογονανθράκων) αλλά και στις επιχειρήσεις της». Σημειώνεται ότι το FPSO, το οποίο αυτή τη στιγμή παράγει φυσικό αέριο από το κοίτασμα του Καρίς βρίσκεται 90 χλμ. από την ακτή του Ισραήλ και είναι πιο κοντά στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν τόσο οι διοικητικές υπηρεσίες της Energean στο Τελ Αβίβ αλλά και η τεχνική βάση του FPSO στη Χάιφα. «Οι λειτουργίες της Energean συνεχίζονται κανονικά», διαβεβαιώνουν πηγές, ενώ ταυτόχρονα «η εταιρεία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση στο Ισραήλ για την ασφάλεια του προσωπικού».

Ο αριθμός των απασχολούμενων στην εταιρεία και το FPSO εκτιμώνται σε περίπου 100 άτομα.

►Διαβάστε επίσης: ΔΕΣΦΑ: Ισχυρό ενδιαφέρον για τα slots LNG στη Ρεβυθούσα - Θα κλείσουν θέσεις για 15 χρόνια

Πλήρης στήριξη

Πηγές της Energean δηλώνουν την «πλήρη στήριξη στο Ισραήλ και τους Ισραηλινούς», επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση τους για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες αερίου από το Καρίς προς την αγορά του Ισραήλ ανέρχονται σε 6 δις. κυβικά μέτρα ετησίως.

Και καλύπτουν κατά το ήμισυ τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η Energean είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τελ Αβίβ και του Λονδίνου και στη φάση αυτή βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης του σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος Κατλάν με αποθέματα 70 δις. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, ενώ πριν το τέλος του έτους θα μπει σε παραγωγή και το κοίτασμα αερίου στο Βόρειο Καρίς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ