Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αριάδνη Interconnection: Στην πρίζα από το καλοκαίρι του 2025 - H πορεία των εργασιών

Τα βήματα μέχρι την εμπορική λειτουργία του «Αριάδνη Interconnection» της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής το καλοκαίρι του 2025, περιέγραψε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ  Μανούσος Μανουσάκης, κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Διαβάστε επίσης: Οι ρυθμίσεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά - Το πλαφόν του 0,8% και η χρηματοδότηση για νέες πράσινες επενδύσεις

Το έργο

Το έργο είναι καθοριστικής σημασίας για την εξοικονόμηση κόστους ενέργειας και είναι σημαντικό  σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς θα εξοικονομηθούν κόστη από ΥΚΩ.

«Τι σημαίνει για την Κρήτη ότι από το καλοκαίρι του 2025 ξεκινά η εμπορική λειτουργία του μεγάλου καλωδίου; Ότι οι ανάγκες του νησιού θα καλύπτονται από τις δύο διασυνδέσεις Αττικής - Κρήτης (μικρή + μεγάλη), ενώ αυτή την περίοδο εξετάζεται ποιες ακριβώς μονάδες θα παραμείνουν σε ψυχρή εφεδρεία, ώστε σε περίπτωση τυχόν βλάβης σε κάποιο καλώδιο να συνεχίζεται απρόσκοπτα η τροφοδοσία του», ανέφερε ο κ. Μανουσάκης.

Διαβάστε επίσης: Ρεύμα: Έρχεται ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής - Πώς θα λειτουργεί και τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

Οι εργασίες

Οι εργασίες για τη διασύνδεση Αριάδνη Interconnection τρέχουν με ταχείς ρυθμούς, καθιστώντας εφικτή, όπως όλα δείχνουν την ολοκλήρωση της κατασκευής του μέσα στο 2024.

Το έργο, επένδυσης 1,1 δισ ευρώ,  αναμένεται να ηλεκτριστεί προς τα τέλη του 2024  και η εμπορική του λειτουργία τοποθετείται στο καλοκαίρι του 2025 ημερομηνία σταθμός αφού από τότε  η Κρητη θα καλύπτει τις συνολικές της ανάγκες από το ηπειρωτικό σύστημα.

Σε προχωρημένο στάδιο είναι και οι εργασίες εγκατάστασης στην πλευρά της Αττικής, καθώς προχωρούν οι θεμελιώσεις του βασικού κτιρίου του Σταθμού Μετατροπής στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Αντίστοιχα, στο εργοτάξιο της Αριάδνη Interconnection στην Δαμάστα, όπως και στο χερσαίο τμήμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, οι εργασίες κατασκευής και ανέγερσης προχωρούν  και  είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για  το κτίριο του υποσταθμού GIS  καθώς και τα βοηθητικά κτίρια.

Εντός του Φεβρουαρίου πρόκειται να γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση των μετασχηματιστών μετατροπέων, ενώ πραγματοποιούνται οι προκαταρκτικές εργασίες για την εκκίνηση εγκατάστασης του κρίσιμου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο χώρο του Converter Hall.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ