Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΡΑΑΕY: «Πράσινο φως» σε σταθερά τιμολόγια με τουλάχιστον 6μηνη διάρκεια

Σταθερά τιμολόγια ρεύματος διάρκειας με συμβόλαια διάρκειας μικρότερης από ένα χρόνο αλλά τουλάχιστον για έξι μήνες μπορούν να διαθέτουν στους καταναλωτές οι προμηθευτές με την ίδια χρωματική σήμανση που ισχύει για τα συμβόλαια 12μηνης διάρκειας, δηλαδή μπλε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΡΑΑΕΥ(Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) μετά από διευκρινίσεις που ζήτησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Οσον αφορά στα μικτά προϊόντα, που είναι σταθερά για ένα διάστημα και κυμαινόμενα στη συνέχεια, θα επισημαίνονται ως κίτρινα και δεν θα επιτρέπεται για αυτά η εφαρμογή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης.

Διαβάστε επίσης: Ρεύμα: Ερχονται τα «μίνι» μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας με πέναλτι αποχώρησης

Η ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ

«Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, σε συνέχεια των ρυθμίσεων που εισήγαγε η υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/10469/192 Απόφαση του Υπουργού και της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 742/31.01.2024) και προκειμένου για την άσκηση της εποπτικής αρμοδιότητας της Αρχής, κατά τρόπο ομοιόμορφο και ισότιμο, ώστε να διασφαλίζονται αποτελεσματικά τα συμφέροντα των καταναλωτών, αλλά και να προωθείται ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά προμήθειας, ζήτησε την παροχή διευκρινήσεων ως προς την ελάχιστη διάρκεια σύμβασης των προϊόντων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα για το εφεξής επιτρεπτό της διάθεσης προϊόντων με διάρκεια σύμβασης μικρότερη του έτους, καθώς και για τη χρωματική τους σήμανση.

Κατόπιν των διευκρινήσεων που παρασχέθηκαν από το Υπουργείο αναφορικά με το ανωτέρω ζήτημα, και σύμφωνα με την αληθή βούληση του κανονιστικού νομοθέτη, τόσο η διάρκεια της σύμβασης όσο και το Τιμολόγιο αποτελούν στοιχεία της Προσφοράς Προμήθειας η οποία δύναται κατόπιν συναίνεσης του Πελάτη να καταλήγει σε διάρκεια σύμβασης προμήθειας που δεν δύναται να είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών. Ως εκ τούτου, οι Προμηθευτές δύνανται να προσφέρουν σύμβαση προμήθειας μικρότερης διάρκειας του ενός (1) έτους και όχι μικρότερης των έξι (6) μηνών.

Τα προσφερόμενα ως άνω τιμολόγια φέρουν χρωματική σήμανση αναλόγως του τρόπου διαμόρφωσης της Χρέωσης Προμήθειας, δηλαδή όπως και τα αντίστοιχα δωδεκάμηνα προϊόντα.

Προϊόντα που φέρουν μικτά χαρακτηριστικά εμπίπτουν στα κυμαινόμενα προϊόντα προμήθειας με κίτρινη χρωματική σήμανση διαφάνειας για τα οποία δεν επιτρέπεται η εφαρμογή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης».

Διαβάστε επίσης: Λογαριασμοί ρεύματος: Μεικτά τιμολόγια και συμβόλαια τουλάχιστον 6μηνης διάρκειας - Τι αλλάζει

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ