Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ: 650 εκατ. ευρώ θα αντλήσει από το πράσινο ομόλογο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώρτγος Στάσσης
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης / Πηγή: Eurokinissi

Η υπερκάλυψη που σημειώθηκε για το ομόλογο της ΔΕΗ «πίεσε» τελικά την απόδοσή τους στο 3,875% και με αυτό το δεδομένο η εταιρεία θα αντλήσει 650 εκατ. ευρώ αντί για 500 εκατ., που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκε ισχυρή ζήτηση και προσφορές από επενδυτικά funds αλλά και μεγάλους θεσμικούς επενδυτές που αναζητούν τοποθετήσεις σε φορείς ενέργειας και υποδομών με αυξημένη παγιοποίηση (παρουσία παγίων) στο ενεργητικό τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το 70% του ενδιαφέροντος προέρχεται από επενδυτές του εξωτερικού, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα θετικό.

Το ομολογιακό δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας, συνδέεται με στόχους βιωσιμότητας (sustainability-linked bonds) που λήγουν το 2026, και τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ