Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λογαριασμοί ρεύματος: Τιμές προ κρίσης για ένα χρόνο - «Αγριεύει» ο ανταγωνισμός στα μπλε σταθερά τιμολόγια

Οχι μόνο στα πράσινα και τα κίτρινα, αλλά και στα μπλε... Ο ανταγωνισμός των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας εντείνεται και σε συνδυασμό και με την πτώση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου αλλά και των τιμών στην χονδρική του ηλεκτρικού ρεύματος οδηγεί σε βουτιά των τιμών και στα μπλε σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» για 6 μήνες ή ακόμη και για έναν ολόκληρο χρόνο τιμές προ ενεργειακής κρίσης, τιμές που πριν από λίγους μήνες θα φαίνονταν μάλλον εκτός πραγματικότητας και μάλιστα χωρίς κρατικές επιδοτήσεις. 

Στον χορό των φτηνών μπλε σταθερών τιμολογίων έχουν μπει όλοι οι μεγάλοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέους καταναλωτές.

Η έκπληξη από τη ΔΕΗ

Για παράδειγμα, σήμερα - λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος του Απριλίου (οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν τα πράσινα τιμολόγια τους έως απόψε, 1η Απριλίου, τα μεσάνυχτα) - η ΔΕΗ, ανακοίνωσε νέο σταθερό μπλε τιμολόγιο με τιμή στα 0,125€/KWh, δηλαδή τιμή μειωμένη κατά 30% συγκριτικά με το προηγούμενο μπλε σταθερό τιμολόγιο που προσφέρονταν στα 0,179€/KWh για την κατανάλωση ημέρας και 0,169€/KWh για το νυχτερινό τιμολόγιο.

Το νέο μπλε σταθερό τιμολόγιο της ΔΕΗ, MyHomeEnter, προσφέρεται πλέον στα 0,125 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή με μείωση 30%

Με αμετάβλητο πάγιο στα 5€, το νέο MyHomeEnter προσφέρεται για 12 ολόκληρους μήνες με τιμή πλέον σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο σταθερό μπλε τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά και με τον ανταγωνισμό. Όπως και πριν, το πρόγραμμα προσφέρεται με έκπτωση 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό και δωρεάν η υπηρεσία ΔΕΗ Green pass για 3 μήνες. 

MyHomeEnter μέχρι χθες

Κάτω από την μέση τιμή του 2023

Δεδομένου ότι το 2023 - όταν υπήρχαν ακόμη κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και πριν έρθουν τα χρωματιστά τιμολόγια - η μέση τιμή του οικιακού τιμολογίου κυμαίνονταν στα 0,15€/KWh με 0,16€/KWh, το νέο μπλε σταθερό τιμολόγιο της ΔΕΗ προσφέρει μια τιμή που βρίσκεται 22% κάτω από την μεσοσταθμική τιμή ολόκληρου του 2023 και μάλιστα για τους επόμενους 12 μήνες.  

 Έτσι για παράδειγμα ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 300 κιλοβατώρες το μήνα: 

  • Πλήρωνε πέρυσι μεσοσταθμικά 45 ευρώ για το ρεύμα (χωρίς ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ΦΠΑ και πάγιο) 
  • Θα πληρώνει 37 ευρώ για το ρεύμα για τους επόμενους 12 μήνες με το νέο σταθερό τιμολόγιο MyHomeEnter. 

Το μπλε της Protergia

Μειωμένη τιμή στο σταθερό μπλε τιμολόγιό της έχει ανακοινώσει και η Protergia που προσφέρει το πακέτο Value Safe με τιμή 0,095€/kWh για όλο το 24ωρο, με πάγιο στα 9,9€. Το πακέτο ανήκει στη «νέα γενιά» σταθερών τιμολογίων με «μίνι» διάρκεια 6 μηνών. 

Υπενθυμίζεται πως αρχικά τα πακέτα των σταθερών μπλε τιμολογίων έπρεπε να έχουν διάρκεια 12 μήνες, ωστόσο αυτό άλλαξε στη συνέχεια, όταν η «Φυσικό Αέριο» λάνσαρε ένα τιμολόγιο σταθερό για 8 μήνες, αναγκάζοντας το ΥΠΕΝ να τροποποιήσει τις σχετικές προβλέψεις του Κώδικα Προμήθειας. Έτσι τώρα τα σταθερά μπορούν να προσφέρονται και για 6 μήνες, διάρκεια που είναι μικρότερη και επιτρέπει στον πάροχο να κάνει ασφαλέστερη πρόβλεψη της πορείας των τιμών, με αποτέλεσμα να μπορεί να δίνει και χαμηλότερες τιμές με μικρότερο ρίσκο. 

Το σταθερό του ΗΡΩΝΑ

Με πάγιο 9,5 το μήνα ο ΗΡΩΝ προσφέρει το μπλε σταθερό τιμολόγιό του (FIX GENIUS HOME) στα 0,1240€/kWh και με έκπτωση συνέπειας 20% στα 0,09920€/kWh. Η έκπτωση συνέπειας και παραμονής πιστώνεται στον επόμενο λογαριασμό.  

Elpedison Bright      

Το σταθερό της Elpedison προσφέρεται με τιμή 0,169€/kWh και πάγιο 3 ευρώ το μήνα για όλο το 2024, ενώ υπάρχουν και ρήτρες πρόωρης αποχώρησης που ξεκινούν από 10€ και φτάνουν έως και τα 100€, ανάλογα με το αν θα αποχωρήσει κάποιος τον 10ο μήνα ή τον πρώτο.    

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ