Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Και εγένετο Principia: Η νέα εταιρεία ΑΠΕ των Enel SpA και Macquarie Asset Management

O CEO της Principia, Αριστοτέλης Χαντάβας,

Τα έργα αποθήκευσης και τα έργα ΑΠΕ που περιλαμβάνουν αποθήκευση αποτελούν τη θεραπεία στο πρόβλημα του ηλεκτρικού χώρου και θα περιορίσουν και τις περικοπές και γι αυτό πρέπει να συνδέονται με απόλυτη προτεραιότητα, είπε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Principia Αριστοτέλης Χαντάβας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην παρουσίαση του νέου ονόματος Principia της πρώην Enel Greece, που πλέον ανήκει κατά 50% στην ENEL και κατά 50% στην Macquirie, είπε ότι η εταιρεία του εδώ και 5 χρόνια έχει ξεκινήσει υβριδικά έργα με αποθήκευση και ΑΠΕ τα οποία θεωρεί ότι είναι η λύση.

Όπως εξήγησε, φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί μπορούν να λειτουργήσουν σαν πράσινες μονάδες βάσης, εξισορροπώντας το σύστημα και αποθηκεύοντας την ενέργεια που περισσεύει. Επίσης, δεν επιβαρύνουν τα δίκτυα αλλά απελευθερώνουν έξτρα χώρο για να μπορέσουν να συνδεθούν κι άλλοι.

O CEO της Principia, Αριστοτέλης Χαντάβας, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα

►Διαβάστε επίσης:  Δ. Παπαλεξόπουλος (Τιτάν): Επενδύουμε στο μεγαλύτερο και πιο πράσινο εργοστάσιο τσιμέντου στην Ευρώπη

Η Principia ανήκει κατά 50% στην Enel SpA και 50% στην Macquarie Asset Management, ενώ η τελευταία απέκτησε τη συμμετοχή αυτή τον Ιούλιο του 2023 έναντι 345 εκ. ευρώ. Η Enel Greece έχει δραστηριότητα ήδη από το 2008 στην Ελλάδα ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα.

Η εταιρεία διαθέτει 59 αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε λειτουργία και 7 υπό κατασκευή ηλιακά πάρκα, η Principia παράγει πράσινη ενέργεια ισχύος 577MW, ικανής να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες 300.000 νοικοκυριών και ένα χαρτοφυλάκιο έργων άνω των 6 GW.

Το νέο όνομα και η εταιρική ταυτότητα της Principia παρουσιάσθηκε επίσημα σε εκδήλωση για συνεργάτες, θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της εταιρείας, παρουσία των βασικών μετόχων της, του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Σκρέκα.

►Διαβάστε επίσης: Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Σταθερά χαμηλά οι τιμές των πράσινων τιμολογίων και για τον Απρίλιο

(από αριστερά): Eric Bjonerud (Πρόεδρος ΔΣ Principia & Managing Director Macquarie Asset Management), Αριστοτέλης Χαντάβας (CEO Principia), Roberto Deambrogio (Executive Vice President Enel)

Γιατί Principia

Η Principia έρχεται να θεμελιώσει νέες αρχές για την παραγωγή ενέργειας που γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση και είναι απόλυτα φιλική προς τον άνθρωπο, όπως ακριβώς έκανε το έργο «Philosophiae Naturalis Principia Mathematica», του Ισαάκ Νεύτωνα που έθεσε τις θεμελιώδεις αρχές της φυσικής και ενέπνευσε τον κόσμο να αναγεννηθεί και να προοδεύσει.

Το λογότυπο της νέας εταιρείας είναι ο κύκλος που απεικονίζει την τελειότητα και συμβολίζει την αιωνιότητα, την ολότητα, την ενότητα και τη συνέχεια.

Για την Principia, o κύκλος είναι το σημείο από όπου εκπορεύεται η ενέργεια για να δώσει ζωή και να καλύψει κάθε ανάγκη, αλλά και ο πλανήτης τον οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε με όλη μας τη δύναμη. Με σταθερή δέσμευση για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αειφόρο ανάπτυξη και καθαρές ενεργειακές λύσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, η Principia βάζει σήμερα τα θεμέλια για την ενέργεια του αύριο.

Με όχημα τη νέα γνώση, η νέα εταιρεία θα συνεχίσει να ηγείται των ενεργειακών εξελίξεων στη χώρα, αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό της πλάνο και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της προς καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η αποθήκευση, οι οποίες αποτελούν το μέλλον στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

O CEO της Principia, Αριστοτέλης Χαντάβας, τόνισε: «Η πρόοδος προϋποθέτει νέα γνώση και διάθεση αμφισβήτησης ακόμα και όσων λειτουργούν επιτυχημένα, προκειμένου να γεννηθεί το νέο που θα φέρει το μέλλον ακόμα πιο κοντά. Εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια έχουμε γράψει μια ξεχωριστή ιστορία στην Ελλάδα έχοντας βρεθεί στην αιχμή της ενεργειακής μετάβασης που σήμερα αποτελεί αναγκαιότητα και στρατηγικό στόχο σε όλη την Ευρώπη.

Πορευόμαστε πλέον ως Principia, ακόμα πιο δυνατοί και αποφασιστικοί, εμπνεόμενοι από τη σπουδαία κληρονομία της εταιρείας, με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας και στόχο να κάνουμε πραγματικότητα την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες. H Principia οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο η ανθρώπινη δραστηριότητα θα κινείται με καθαρή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα αλλά και την ενεργειακή μας ασφάλεια και ανεξαρτησία.»

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ