Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Στάσσης στο Power Summit: Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών από την Ευρώπη για την ενεργειακή μετάβαση

«Η ΔΕΗ να φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα «ενεργειακή εποχή», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσηςμιλώντας στο συνέδριο «Power Summit 2024», το οποίο διοργανώνεται από την Eurelectric (εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας), ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. 

Ο κ. Στάσσης είπε ότι οι νέες τεχνολογίες μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην «κούρσα» της ενεργειακής μετάβασης και να επιτρέψουν στην Ευρώπη να επωφεληθεί με όρους ανταγωνιστικότητας, στην επιλογή της να βαδίσει με αυξημένους ρυθμούς το «μονοπάτι» της απανθρακοποίησης.  

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα «ενεργειακή εποχή» αναφερόμενος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την Ελλάδα, όπου οι προσπάθειες προώθησης των στόχων συνεχίζονται εντατικά.

Όπως επεσήμανε, μέρος αυτής της νέας εποχής αποτελεί η ψηφιοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος. Αν και προκύπτουν μια σειρά κίνδυνοι για την ασφάλεια του συστήματος, εντούτοις, υπογράμμισε, η πλήρης ψηφιοποίηση σε συνάρτηση με την ευελιξία που προσφέρει, αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού συστήματος.

Οργανικό στοιχείο του ενεργειακού συστήματος η μεταβλητότητα

Ο κ. Στάσσης επεσήμανε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε τροχιά απολιγνιτοποίησης, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί, το 2028 παράλληλα με τα σχέδια για το 2030.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζήτημα των υποδομών ανέδειξε την άμεση συνάρτηση που αυτές έχουν με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και οικονομίας συνολικότερα.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι η μεταβλητότητα συνιστά πλέον ένα οργανικό στοιχείο του ενεργειακού συστήματος και από αυτή την άποψη θα πρέπει να συνυπολογίζεται στον σχεδιασμό.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της ΔΕΗ, ο κ. Στάσσης ξεχώρισε την πρόθεση του Ομίλου να δραστηριοποιηθεί ενεργά στις  \υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης και στο κομμάτι των data center.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ