Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Edison για Metlen: Ανεβάζει την τιμή στόχο στα 49 ευρώ

Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Mytlineos

Στα €49 από €45 προηγουμένως αύξησε η EDISON την τιμή - στόχο για τη Metlen (πρώην Mytilineos), δίνοντας upside μεγαλύτερο από 35%, με οδηγό τη δυναμική που αναπτύσσει η εταιρεία στον κλάδο των ΑΠΕ καθώς και τη σωστή εκμετάλλευση των μοναδικών συνεργειών της που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. 

Οπως αναφέρεται στo report της EDISON, τα στοιχεία αυτά οδηγούν με ασφάλεια την ένταξη της Metlen στον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στο αναμενόμενο re-rating. Αυτό θα συμβεί καθώς μία ένταξη της Metlen σήμερα στον FTSE 100 θα την έβρισκε, βάση κεφαλαιοποίησης, στην 90η θέση ενώ βάση κερδοφορίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην 50η, όπου σήμερα βρίσκονται εταιρείες με κεφαλαιοποίηση σχεδόν διπλάσια της Metlen (~€10 δισ.).

Η EDISON τονίζει ότι η συνεχής αύξηση της αξίας της M Renewables πλέον επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από πρόσφατα ευρωπαϊκά deals στο χώρο των ΑΠΕ, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αποτίμηση μόνο της αξίας του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα €5δισ.

Metlen, Edison

Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ η αξία της M Renewables

Ο αναλυτής της EDISON αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα €3.5 δις καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Metlen υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάσει ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ωριμότητας έργων.

Εξ ίσου σημαντικό είναι για τον αναλυτή το γεγονός ότι η Metlen είναι από τις λίγες εταιρείες ΑΠΕ που έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την ανάπτυξή τους με ίδια κεφάλαια.

Τέλος, μέσω της πρόσφατης συμφωνία με τη ΔΕΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κλπ), η Metlen καταφέρνει να προσφέρει σημαντική ορατότητα, σε βάθος τουλάχιστον 6-7 ετών, της κερδοφορίας του Asset Rotation Model της, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την αξία που της δίνει η αγορά.

Η μέση τιμή-στόχος της Metlen πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία κοντά στα €48 (μεταξύ €46 και €50). Το γεγονός ότι, σε έναν αριθμό 10 στελεχών, το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα €4, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Metlen που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ