Νέα
  • ΓΔ: 1042.06 +1.09%
  • Τζίρος: 25,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Α. Φράγκου: Η εφοπλιστής που δημιουργεί τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή στην Wall Street

Αγγελική Φράγκου
Πηγή: Eurokinissi

Τα «νερά» του χρηματιστηρίου της Νέα Υόρκης αναμένεται να «ταράξει» η συγχώνευση της Navios Maritime Partners με την Navios Maritime Acquisition από την οποία θα προκύψει η μεγαλύτερη εισηγμένη στη Wall Street ναυτιλιακή εταιρεία όσον αφορά το μέγεθος του στόλου.

Πίσω από τη νέα εταιρεία «μαμούθ» βρίσκεται η Αγγελική Φράγκου, η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ισχυρούς «παίκτες» του κόσμου στο χώρο της ναυτιλίας.

Η Αγγελική Φράγκου βρίσκεται στο τιμόνι του ομίλου Navios και με την κίνηση αυτή, όπως δήλωσε η ίδια, προκύπτει μια ισχυρή οντότητα η οποία θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας παρέχοντας επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους της. 

Ποια είναι η Αγγελική Φράγκου

Γεννημένη στη Χίο, η Ελληνίδα εφοπλίστρια προέρχεται από μια οικογένεια με μακρά παράδοση στη ναυτιλία. Σπούδασε Μηχανολογία στο πανεπιστήμιο Farleigh Dickinson και έκανε master πάνω στην ειδικότητά της στο πανεπιστήμιο Columbia.

Έχει διακριθεί και βραβευτεί επανειλημμένα για την επιχειρηματική της δραστηριότητα, ενώ έχει γίνει γνωστή και για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της.

Η πανίσχυρη εταιρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση

Η νέα εταιρεία «μαμούθ» θα έχει στην ιδιοκτησία της πάνω από 140 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15 εκατ. dwt. με την τρέχουσα αξία του στόλου της να υπολογίζεται στα 4,2 δισ. δολάρια.  

Η αξία της νέας εταιρείας (enterprise value), η οποία θα δραστηριοποιείται σε τρεις βασικές αγορές (δεξαμενόπλοια, ξηρό φορτίο και μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων) με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων, αποτιμάται στα 2,25 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κάθε μέτοχος της Navios Acquisition θα λάβει 0,1275 μετοχές της Navios Partners, για κάθε μια μετοχή της Navios Acquisition.

«Ο στόλος μας θα χωριστεί σε τρία τμήματα. Το ένα τμήμα θα δραστηριοποιείται στην αγορά, το άλλο στο ξηρό φορτίο και το τρίτο θα αποτελεί πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοιων. Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική οντότητα, μετριάζοντας την κυκλικότητα του κάθε τομέα. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών  που μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κλάδο και να παρέχουμε επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους μας», υπογράμμισε για τη συγχώνευση η Αγγελική Φράγκου. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ