Νέα

Μπάμπης Βωβός: Στο σφυρί τα κτίρια του πρώην βασιλιά της Κηφισίας

Μπάμπης Βωβός / Πηγή: Eurokinissi / Action Images
Μπάμπης Βωβός / Πηγή: Eurokinissi / Action Images

Ακόμα ένα χτύπημα δέχθηκε η «γυάλινη» άλλοτε αυτοκρατορία του Μπάμπη Βωβού, όταν στις 21 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι βγαίνει σε πληστηριασμό το ημιτελές κτίριο γραφείων επί της λεωφόρου Κηφισίας 109 και Σίνα στο Μαρούσι με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,64 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα κτίριο-φάντασμα που έχει μείνει στα μπετά από το 2004, με τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας, η οποία εντάχθηκε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου τον Σεπτέμβριο του 2013, να προβλέπει την ανέγερση τετραώροφου κτιρίου γραφείων με ισόγειο κατάστημα και τέσσερα υπόγεια 78 θέσεων στάθμευσης, επιφανείας 3.000 τ.μ. επί οικοπέδου 3 στρεμμάτων.

Επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό για το κτίριο, που έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σε ποσοστό της τάξης του 47%, είναι η Hellas Capital Leasing (πρώην Εμπορική Leasing) και η ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού έχει οριστεί για τις 28 Απριλίου 2021. Ο πλειστηριασμός δεν αφορά ολόκληρο το κτίριο αλλά κάθε οριζόντια ιδιοκτησία ξεχωριστά.

Από το 2018 η εταιρεία του άλλοτε κραταιού Μπάμπη Βωβού προσπαθούσε να αξιοποιήσει το ημιτελές κτίριο επιδιώκοντας την αποπεράτωσή του, παρότι στο σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταρτιστεί προβλεπόταν πως θα πωλείτο.

Γιατί έμεινε στα μπετά

Όπως αναφέρεται στο αρχείο του πλειστηριασμού, ο λόγος που δεν αποπερατώθηκε το κτίριο είναι ότι το 2006 ανακλήθηκε η οικοδομική του άδεια. Η ανάκληση έγινε με απόφαση της Υ∆ΟΜ, η οποία στηρίχθηκε σε σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ΣτΕ είχε ακυρώσει την αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας για το εν λόγω κτίριο λόγω μη υποβολής κατάλληλης μελέτης για την οριοθέτηση του παρακείμενου ρέματος της Σαπφούς, με αποτέλεσμα να τηρηθεί απόσταση 10 μ. αντί για 20 μ. από το ρέμα. Οι οριογραμμές του ρέματος Σαπφούς επανακαθορίσθηκαν το 2014 και αναμένεται η ολοκλήρωση του ΦΕΚ τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου σύμφωνα με τις νέες οριοθετήσεις του ρέματος. «Για να καταστεί δυνατή η ανέγερση του Β ́ και του Γ ́ ορόφου, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη οικοδομική άδεια μετά την έκδοση του νέου ΦΕΚ τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.  

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2019 η Π.Ε. του Βορείου Τομέα Αθηνών - Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) γνωμοδότησε θετικά για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4495/17 (νόμος περί τακτοποίησης αυθαιρέτων) των τμημάτων της οικοδομής για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (ισόγειο και Ά όροφος). «Έτσι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μετά την ανωτέρω γνωμοδότηση του ΠΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ, δύναται με μικρό κόστος να γίνει τακτοποίηση του ακινήτου και να εκδοθεί οικοδομική άδεια αποπεράτωσης για το τμήμα της οικοδομής που έχει αποπερατωμένο τον σκελετό (4 υπόγεια, ισόγειο, Α ́όροφος)», επισημαίνεται.

Ο ξεχασμένος γερανός

Από την εποχή που οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονταν εν εξελίξει στο ακίνητο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 109 και Σίνα είχε στηθεί ένας τεράστιος οικοδομικός γερανός, που παρέμεινε στην ίδια θέση επί 13 ολόκληρα χρόνια. Ο εν λόγω γερανός είχε χαρακτηριστεί αυθαίρετος και επικίνδυνος από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ υπήρχαν επανειλημμένες καταγγελίες από τους κατοίκους και τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς για την επικινδυνότητά του. Τελικά τον Μάρτιο του 2016, ο εν λόγω πυργογερανός αποξηλώθηκε.

Οι δικαστικές περιπέτειες

Αυτό είναι ένα από μια σειρά χτυπήματα που δέχεται ο άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός. Στις 25 Νοεμβρίου, ο Μπάμπης Βωβός, ο πάλαι ποτέ βασιλιάς του real estate και των τεχνικών κατασκευών οδηγήθηκε ξανά με χειροπέδες στα χέρια στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών για να αφεθεί λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, ελεύθερος με περιοριστικούς όρουςΤρεις ημέρες νωρίτερα είχε συλληφθεί στην Κηφισιά ξανά για φοροδιαφυγή. Ήταν η τρίτη φορά που αρχές συλλαμβάνουν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία. Η πρώτη ήταν στα γραφεία της εταιρείας του στο Μαρούσι τον Νοέμβριο του 2012 και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2014. Η αυτοκρατορία του είχε καταρρεύσει κι επίσημα.

Μπάμπης Βωβός / Πηγή: Eurokinissi
Μπάμπης Βωβός / Πηγή: Eurokinissi

Το φτωχόπαιδο από τα Φιλιατρά

Ο Μπάμπης Βωβός γεννήθηκε το 1934 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα και φτωχικά. Ήταν το ένατο παιδί της οικογένειάς του και από πολύ μικρός κατάλαβε ότι έπρεπε να πάρει τη ζωή στα χέρια του αν ήθελε να πετύχει, αρχής γενομένης από το σχολείο, όπου έλαμψε με τις άριστες επιδόσεις του.

Η μελέτη του και η επιμονή του, του χάρισαν μια θέση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, παρακούοντας τις παραινέσεις των δικών για να γίνει χωροφύλακας. «Πήγαινε στη χωροφυλακή, να γίνεις αξιωματικός. Θα είσαι εσωτερικός, δεν θα πληρώνουμε τίποτε» τον παρακαλούσαν οι γονείς του. Εκείνος όμως, είχε άλλα σχέδια για το μέλλον του.

Παρά τις δυσκολίες, έρχεται στην Αθήνα με μια πενιχρή βοήθεια των αδελφών του και νοικιάζει το πιο φτηνό δωμάτιο που βρίσκει, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του πιάνει και δουλειά για να μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο και τα δίδακτρα, που ανέρχονταν σε 2.500 δραχμές τον μήνα.

Από μεροκαματιάρης φοιτητής, μεγαλοεργολάβος

Το δεύτερο έτος στο Πολυτεχνείο έμελλε να είναι κι αυτό που καθόριζε το επαγγελματικό του μέλλον. Ήταν τότε, που έπιασε δουλειά στο τεχνικό γραφείο «Καλφόπουλος-Ιωαννίδης». Εκεί, γνώρισε τους δύο μετέπειτα συνεργάτες του, τους εργολάβους από τη Μύκονο Γιάννη Ζουγανέλη και Παναγιώτη Φαμέλη.

Οι τρεις τους δημιουργούν τη δική τους εταιρεία που μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να είναι κυρίαρχη, κατασκευάζοντας πάνω από 150 κτίρια.

Ο γυάλινος γίγαντας

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ακολουθεί μοναχική πορεία και κατασκευάζει με δική του εταιρεία πια, το πρώτο του κτιριακό συγκρότημα γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στον αριθμό 32. Αργότερα θα «ομολογήσει»: «Ήταν ένα κτίριο, όπου έκανα όλα τα λάθη μαζεμένα. Δεν γνώριζα. Δεν συγχώρησα ποτέ στον εαυτό μου». Το κτίριο ήταν γυάλινο, που όμως δεν διέθετε τις απαραίτητες προδιαγραφές των όμοιών του στην Ευρώπη. 

Ο Μπάμπης Βωβός αναζητεί νέες τεχνικές, ενημερώνεται, ταξιδεύει και μαθαίνει από τα λάθη του. Κι έτσι έγινε ο πρώτος Έλληνας επιχειρηματίας που ξέφυγε από τον ρόλο του «εργολάβου – κατασκευαστή» και έφτιαξε μια πραγματική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, όπου επέλεγε το οικόπεδο που θα φτιαχνόταν το κτήριο, έβρισκε χρηματοδότηση για το ακίνητο και τις εταιρείες που θα το νοίκιαζαν.

Ο γυάλινος πύργος Atrina ανεγέρθηκε από την «babis vovos» το 1978 και για 20 χρόνια φιγουράριζε στη σειρά «Λάμψη» ως η Τζάιαντ του Γιάγκου Δράκου / Πηγή: atrina.gr
Ο γυάλινος πύργος Atrina ανεγέρθηκε από την «babis vovos» το 1978 και για 20 χρόνια φιγουράριζε στη σειρά «Λάμψη» ως η Τζάιαντ του Γιάγκου Δράκου / Πηγή: atrina.gr

H Τζάιαντ του Βωβού

Το 1978 είναι η χρονιά-σταθμός για την εταιρεία του Μπάμπη Βωβού και τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα. Είναι η χρονιά που υψώνεται επί της Κηφισίας ο εμβληματικός γυάλινος 18όροφος πύργος «Atrina», που ονομάστηκε από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των τριών παιδιών του: Άρης, Τριάδα, Ναταλία.

Το έργο, που όπως μας υπενθυμίζει το atrina.gr, φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα, υψώνεται στα 70 μέτρα και είναι χωρισμένο σε 18 ορόφους.  

Το πρώτο υψηλών αισθητικών προδιαγραφών συγκρότημα από υαλοπετάσματα, τα οποία έδωσαν την γυάλινη φιμέ εικόνα του «ουρανοξύστη» των περιχώρων, ήταν μια πρώιμη προσπάθεια για επιχειρηματικό και αρχιτεκτονικό «άνοιγμα» εκτός ιστορικού κέντρου και εντυπωσιάζει ακόμη τους διερχομένους. Την ίδια στιγμή, οι αρχιτέκτονες διχάζονται, με μία μερίδα να θεωρεί το Atrina ένα υπέρκομψο στολίδι, ενώ άλλοι βρίσκουν την χρήση του γυαλιού αποτυχημένη.

Ωστόσο, το στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι η τηλεοπτική καριέρα του κτιρίου. Ο Πύργος Atrina είναι αυτός που φιγουράριζε στα χιλιάδες επεισόδια της «Λάμψης» ως η Τζάιαντ του δαιμόνιου Γιάγκου Δράκου.

Το CNN κάνει λόγο για ένα από τα ασφαλέστερα κτίρια παγκοσμίως, όταν πιάνει φωτιά ένας όροφός του το 1999 και η κατάσταση διαχειρίζεται με επιτυχία. Το 1992, ο νόμος για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης τον περιορίζει: «Ένιωθα πως απειλούνται τα σχέδιά μου», λέει αναζητώντας τους τρόπους για να ξεπεράσει το σκόπελο.

Atrina, η Τζάιαντ του Βωβού / Πηγή: Intime
Atrina, η Τζάιαντ του Βωβού / Πηγή: Intime

Η «Βωβούπολη» στο Χρηματιστήριο

Τότε είναι που αρχίζει και ανεβάζει το όνομά του πάνω στα κτίρια που κατασκευάζει, σαν σε μαρκίζα θεάτρου, με εμβληματικότερα τα «Agora» (1987), «Polis» (1995) και «Monumental Plaza» (1999). Η Λεωφόρος Κηφισίας πλημμυρίζει από γυάλινα κτίρια με το λογότυπο «babis vovos» στην οροφή τους και «μετονομάζεται» σε «Βωβούπολη».

Το 1999 τα κέρδη της εταιρείας υπολογίζονται σε περισσότερα από 6,5 δισ. Τότε είναι η εποχή που ανοίγει η πόρτα της «Σοφοκλέους» διάπλατα για την εταιρεία του Βωβού η οποία πλέον ανοίγει τα κατασκευαστικά «φτερά» της και για άλλες περιοχές.

Η διαμάχη για το Κτήμα Θων

Η «babis vovos» έδωσε σκληρή μάχη με ανταγωνιστές για ακίνητο της Ρωσικής Πρεσβείας στο Χαλάνδρι, που σήμερα στεγάζεται η Vodafone και το οποίο περιλαμβάνεται στο «πακέτο» ακινήτων που πουλάει η Alpha Bank. Ακόμη μια σκληρή διαμάχη έδωσε με κατοίκους και περιβαλλοντικά σωματεία για το «Κτήμα Θων», που βρίσκεται στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Εκεί, είχε αναγερθεί το 1880 σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ η Βίλα Θων για να στεγαστεί η οικογένεια του Νικολάου Θων, γιου του Βαυαρού ακολούθου του Όθωνα Κριάνιαν Φρίντριχ Θων. Σε αυτόν τον χώρο έγινε η σύλληψη του διπλωμάτη Ίωνα Δραγούμη, το απόγευμα της 31ης Ιουλίου του 1920.Το 1921, οι κληρονόμοι του Θων πούλησαν ολόκληρο το συγκρότημα σε δύο Έλληνες επιχειρηματίες, τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη και τον ξάδερφό του Νικόλαο Ι. Ηλιόπουλο. Στη διάρκεια των Δεκεμβριανών του 1944 που ήταν σε έξαρση τα πολιτικά πάθη, το κτήμα Θων ανατινάχθηκε από τη μία παράταξη των αντιμαχομένων. Καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της έπαυλης και των αγαλμάτων, ενώ διασώθηκε ο μικρός ναός του Αγίου Νικολάου. Το 1946 άρχισε η εκκαθάριση και ανεγέρθηκε ένα τεράστιο ακαλαίσθητο συγκρότημα πολλών καταστημάτων με πρόσοψη στη Λ. Αλεξάνδρας και στη Λ. Κηφισίας. 

Το έργο του Τσίλερ μετά τον πόλεμο δεν ευτύχησε. Η έπαυλη, που είχε βομβαρδιστεί και υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν αποκαταστάθηκε. Αφέθηκε στην τύχη της και μερικά χρόνια αργότερα γκρεμίστηκε. Όσο για τη μοίρα που είχαν τα πολύ αξιόλογα γλυπτά που κοσμούσαν τον περίβολο, αυτή, σύμφωνα με την Ομάδα Παυσανίας (paysanias.blogspot.com), αγνοείται. Στο μεταξύ, οι πληγές που σήμερα φέρει ο ναΐσκος χρονολογούνται στο πολύ πρόσφατο παρελθόν -μέχρι πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν στο κέντρο ενός υπαίθριου γκαράζ που λειτουργούσε στο κτήμα Θων. Το 1979, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, το κτήμα Θων είχε χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου.

Η απόφαση, όμως, δεν εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και δεν εκδόθηκε ποτέ Προεδρικό Διάταγμα ώστε να κατοχυρωθεί ως κοινόχρηστος ο χώρος, παρόλο που ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης είχε αρχίσει να κινεί τις διαδικασίες για απαλλοτρίωση και απόδοση της έκτασης στους περιοίκους. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, όλες οι προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής και των φορέων τους να περιφρουρήσουν έναν κρίσιμο ελεύθερο χώρο για την πόλη έπεσαν στο κενό.

Με απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (αποφάσεις υπ’ αριθμ. 3117-3118/2004) κρίθηκαν αυθαίρετα το οκταώροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων, κατασκευής Βωβού, καθώς και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Δύο αποφάσεις του ΣτΕ είχαν τότε κηρύξει παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο κτήμα Θων, καθώς και την οικοδομική άδεια που επέτρεψε στην «babis vovos» να χτίσει το κτίριο.

Από το 1999, ο όμιλος του Μπάμπη Βωβού είναι πλέον μια αυτοκρατορία και στρέφει το ενδιαφέρον του και εκτός γραφείων, στα τουριστικά και εμπορικά ακίνητα.

►Διαβάστε: Μπάμπης Βωβός: Η άνοδος και η πτώση της γυάλινης αυτοκρατορίας

Από το glam στην πτώχευση

Ο Οκτώβριος του 2012 αποδείχτηκε ο πιο σκληρός για την οικογένεια του πάλαι ποτέ βασιλιά των γυάλινων πύργων Μπάμπη Βωβού και του γιου του Άρη, όταν κατέθεσαν την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας. Ήταν το τέλος μιας αυτοκρατορίας στον χώρο των κατασκευών και μιας δυναστείας τα μέλη της οποίας έζησαν μεγάλες στιγμές glam στα χρόνια της υπερβολής, τότε όπου όλα φάνταζαν ιδανικά.

Λίγο πριν, η εταιρεία άρχισε να εκχωρεί ακίνητα προς τις πιστώτριες τράπεζες για την εξυγίανσή της, ενώ πριν από λίγα χρόνια άρχισαν και οι πλειστηριασμοί. Το 2018, πλειστηριάστηκε η βίλα της οικογένειας στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ πωλήθηκαν από την Εθνική Leasing ακίνητα της ΜΒΔΤ που είχαν περάσει στον έλεγχο της. Το 2019 προχώρησε και η διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου ακινήτων που ανήκαν στην «babis vovos» εκτιμώμενης αξίας άνω των 80 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank. Σε αυτά συγκαταλέγεται και το «στοιχειωμένο» Mall του Βοτανικού.

Το στοιχειωμένο mall του Βοτανικού / Πηγή: Eurokinissi
Το στοιχειωμένο mall του Βοτανικού / Πηγή: Eurokinissi

Χαριστική βολή ο Βοτανικός και το Λαύριο

Η εταιρεία δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα από τη Δικαιοσύνη το 2016, όταν το ΣτΕ έβαλε φρένο στα σχέδια της εταιρείας για την ανέγερση 208 πολυτελών κατοικιών στην περιοχή Πούντα-Ζέζα του Δήμου Λαυρίου.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κάνοντας δεκτές τις προσφυγές έξι κατοίκων της Λαυρεωτικής, ακύρωσε τις διοικητικές αποφάσεις που επέτρεπαν την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος επιπλωμένων πολυτελών διαμερισμάτων πέντε αστέρων, αποτελούμενου από τρεις επιμέρους μονάδες, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.».

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία είχε στραφεί κατά του Δημοσίου για την ακύρωση της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 475 εκατ. ευρώ με το σκεπτικό ότι το επιχειρηματικό της σχέδιο βασίστηκε σε νόμο που ψηφίστηκε –και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία- από τη Βουλή. Ωστόσο η αγωγή απορρίφθηκε πρωτόδικα με την εταιρεία να υποβάλει έφεση καθώς η αποζημίωση αυτή είναι κομβική για την εξυγίανσή της. 

Πλέον, το 2016, με την εκχώρηση ακινήτων προς τις τράπεζες η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» είναι μια σκιά του εαυτού της. Σύμφωνα με τα στοιχεία χρήσης του 2016, η εταιρεία διέθετε ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 45 εκατ. ευρώ, οι συνολικές της υποχρεώσεις διαμορφώνονταν στα 263 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της έφτανε τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι Μπάμπης και Άρης Βωβός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της «ΒΩΒΟΣ ΑΕ» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό το 2009, η οποία έμελλε να σηματοδοτήσει και την οικονομική τους καταστροφή / Πηγή: Intime
Οι Μπάμπης και Άρης Βωβός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της «ΒΩΒΟΣ ΑΕ» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό το 2009, η οποία έμελλε να σηματοδοτήσει και την οικονομική τους καταστροφή / Πηγή: Intime

Η προσωπική ζωή και ο ραλίστας γιος

Ο Μπάμπης Βωβός, από το 1963 είναι νυμφευμένος με τη Μαίρη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: τον Άρη, τη Ναταλία (Ναταλί) και την Τριάδα (Άντα). Η Ναταλί διατηρεί το πιο χαμηλό προφίλ από όλα τα μέλη της οικογένειας, ενώ η πιο ζωηρή αποδείχθηκε η Άντα, η οποία μάλιστα, δεν είχε διστάσει να φωτογραφεί ημίγυμνη για τις ανάγκες του περιοδικού «ΚΛΙΚ».

Όσο για τον Άρη Βωβό, πλέον ο επιχειρηματίας έχει στρέψει την προσοχή του εξ ολοκλήρου στους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρει να αναστήσει από τις στάχτες του τον κατασκευαστικό γίγαντα, τα πόδια του οποίου όμως αποδείχθηκαν πήλινα. Στο παρελθόν, ωστόσο, είχε γίνει γνωστός για τη λατρεία του στους αγώνες ταχύτητας, κατακτώντας μάλιστα το 1995 την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του «Ράλι Ακρόπολις». Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που αγόρασε πριν από δέκα χρόνια τη γρηγορότερη Porsche παραγωγής που βγήκε ποτέ, την Carrera GT, πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των 700.000 ευρώ. Ενώ έχουν μείνει ξακουστές οι νύχτες του στο Λας Βέγκας. Μάλιστα, λέγεται ότι έκλεινε πριβέ αίθουσα για να παίξει.

Ο Άρης Βωβός έχει εγκαταλείψει πλέον την κοσμική ζωή και από το 2016 προσπαθεί να αναστήσει τον γίγαντα που δημιούργησε ο πατέρας του Μπάμπης Βωβός / Πηγή: Intime
Ο Άρης Βωβός έχει εγκαταλείψει πλέον την κοσμική ζωή και από το 2016 προσπαθεί να αναστήσει τον γίγαντα που δημιούργησε ο πατέρας του Μπάμπης Βωβός / Πηγή: Intime
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ