Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτός ο μεγιστάνας έχει χάσει το 93% της περιουσίας του - Ανησυχία για 200.000 υπαλλήλους

Πηγή: Eurokinissi

Ο πρόεδρος μίας κινεζικής κατασκευαστικής εταιρίας ακινήτων είδε την περιουσία του να μειώνεται από τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια στα 3 δισ., καθώς βαθαίνει η κρίση στην Κίνα, στον τομέα των ακινήτων.

Ο Χούι Κα Γιαν ήταν κάποτε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας, ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η προσωπική περιουσία του έχει καταρρεύσει κατά 93%.

Τα αποτελέσματα ήρθαν έπειτα από μερικά ταραχώδη χρόνια για τον όμιλό του, China Evergrande. Η επιχείρηση είναι ο πιο χρεωμένος κτηματομεσιτικός όμιλος στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βρει μετρητά για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της ύψους 300 δισ. δολ.

Διαβάστε επίσης - Κίνα: Η κινεζική οικονομία θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023

Παρόλο που ο Χούι χρησιμοποίησε τον προσωπικό του πλούτο για να στηρίξει την εταιρεία, πουλώντας σπίτια και αεροσκάφη, σύμφωνα με αναφορές του CNN, η Evergrande δεν κατάφερε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Η εταιρεία είχε υποσχεθεί να παράσχει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους έως τον περασμένο Ιούλιο, το οποίο θα καθόριζε πώς θα αποπληρωθούν πιστωτές, προμηθευτές και επενδυτές, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Πηγή: AP

Διαταγή για γκρέμισμα 39 πολυτελών πολυκατοικιών

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ο όμιλος ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις των μετοχών του στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εν μέσω αναφορών ότι είχε διαταχθεί να γκρεμίσει δεκάδες πολυκατοικίες που ήταν υπό ανάπτυξη. 

Συγκεκριμένα, η Evergrande είχε κατασκευάσει 39 πολυτελείς πολυκατοικίες στην πόλη Danzhou στη νότια επαρχία Hainan στο Ocean Flower Island. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινεζικές αρχές διέταξαν την Evergrande να γκρεμίσει τις 39 πολυκατοικίες εντός των επόμενων 10 ημερών, καθώς η εταιρεία φέρεται να εξασφάλισε οικοδομικές άδειες με «παράνομους» τρόπους.

Φόβοι για τους 200.000 υπαλλήλους του ομίλου

Η πτώση του Χούι έχει ωθήσει τους αναλυτές να φοβούνται τις ευρύτερες συνέπειες της επισφαλούς κατάστασης του ομίλου. Η αγορά ακινήτων της Κίνας αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του ΑΕΠ της και η Evergrande απασχολεί 200.000 άτομα.

Σύμφωνα με ανάλυση της City AM, η αύξηση των εσόδων της Evergrande μειώθηκε από 59% το 2016, 47% το 2017 και 49% το 2018 , σε 2% και 6% το 2019 και το 2020 αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Fortune.com

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ