Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φτηνές διακοπές: 45 road trip προορισμοί με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€ (πίνακες) 

Πηγή: Pixabay

Κόκκινο έχουν χτυπήσει το φετινό καλοκαίρι, οι προ-κρατήσεις για αυτοτελή κατοικίες σε οδικούς προορισμούς της χώρας, που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με κόστος διανυκτέρευσης έως 100 ευρώ.

Φέτος, μεγάλη άνθηση σημειώνουν τα road trips στους ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας. Το κόστος μετακίνησης με πλοίο δεν είναι αμελητέο και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι καθοριστικό για την επιλογή προορισμού τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες, επιλέγουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών από την κύρια κατοικία τους.  

Συγκεκριμένα, στη Πελοπόννησο, οι προ-κρατήσεις για τον μήνα Ιούλιο αγγίζουν το 96% και 97% τον Αύγουστο. Στην Εύβοια, αν εξαιρέσουμε την Χαλκίδα, είναι εγγεγραμμένες σε  πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 858 αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα, σύμφωνα με την AirDNA. Όσον αφορά τις οικονομικές επιλογές για κατοικίες πλησίον της θάλασσας, με  ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση, καταγράφονται προ-κρατήσεις της τάξεως του  96% για τον Ιούλιο και 95% για τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης: Φθηνές διακοπές: Γκαζώνουν τα road trips και το φετινό καλοκαίρι - Οι νέοι προορισμοί

Στην Χαλκιδική, με δυναμική 5.029 εγγεγραμμένων κατοικιών σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση, καταγράφουν προ-κρατήσεις της τάξεως του 99% για τον Ιούλιο και 98% για τον Αύγουστο.  

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 97% για τον μήνα Ιούλιο και 99% για τον Αύγουστο για ακίνητα πλησίον της θάλασσας, με  ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση.

Μάλιστα, στην Ήπειρο,  αν εξαιρέσουμε τα Ιωάννινα και τους ορεινούς προορισμούς, η δυναμική των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί τα 950.  

Στην Θεσσαλία, αν εξαιρέσουμε τον Βόλο με 880 εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες  βραχυχρόνιας μίσθωσης και τους ορεινούς ή/και αστικούς προορισμούς, η δυναμική των  ακινήτων πλησίον της θάλασσας δεν ξεπερνούν τις 1.500 κατοικίες. Στη Θεσσαλία, οι προ-κρατήσεις για τον μήνα Ιούλιο αγγίζουν το 95% και τον Αύγουστο το 99% για ακίνητα πλησίον της θάλασσας με ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση.  

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη «top» οδικοί προορισμοί  

Η «άγρια» φύση στη Μάνη, τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό για εγχώριους και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες. 

Το Ναύπλιο, αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Το επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης αλλά και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες επισκεπτόμενοι τόσο το θέατρο της Επιδαύρου όσο και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.  

Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές, τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. Η Καλαμάτα, διαθέτει 786 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης από 698 τον Μάιο.  

Οι αναδυόμενοι και «must» ηπειρωτικοί προορισμοί  

Ο Νομός Ηλείας με τις χρυσαφένιες παραλίες όπως τη Κυλλήνη, τη Κουρούτα και τη Ζαχάρω,  καταγράφει αύξηση 43,61% στην εγγραφή νέων ακινήτων σε σχέση με το  καλοκαίρι του 2022. 

Ο «ξεχασμένος» τουριστικά Νομός Αχαΐας, δείχνει να κερδίζει έδαφος τη φετινή χρονιά και οι  παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως το Δερβένι, ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα και τα Σελιανίτικα, καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως η παραλία Γιανισκάρη και η Καλόγρια, κερδίζουν φέτος την προτίμηση των τουριστών.

Η Εύβοια λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, έλκει όλο και περισσότερους Αθηναίους που θέλουν να γνωρίσουν τις παραλίες και τους μικρούς κόλπους. Πολλοί, με επίκεντρο την εξοχική κατοικία που θα μισθώσουν, οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές  εξερευνώντας την ευρύτερη περιοχή. 

Οι παραθαλάσσιοι προορισμοί της Ηπείρου, κερδίζουν κάθε χρόνο περισσότερους λάτρεις.  Όσοι επισκέπτονται την Ήπειρο, θέλουν να πάνε ξανά. Μικροί κόλποι, παραλίες, οργανωμένες ή μη, Ιστορία, πολιτισμός και πολλές γαστρονομικές επιλογές.  

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Αποτελεί ευκαιρία για τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που αναδείχθηκαν την περσυνή χρονιά εν μέσω πανδημίας, να ενταχθούν δυναμικά στο τουριστικό χάρτη μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στο νέο μοντέλο τουρισμού, και να αδράξουν την ευκαιρία της φετινής σεζόν δημιουργώντας τις απαιτούμενες υποδομές. 

Βασικό κίνητρο για τις οικογένειες οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες 

Το γεγονός ότι, σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες  βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια  οικογένεια στην καθημερινότητά της, αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης  του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενώ είναι η κατάλληλη «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο budget.  

Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να  φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο η ύπαρξη των οικοσυσκευών, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον  προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα, τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα.  

Παράλληλα, η δυνατότητα που δίνεται, ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή/και  του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν τέσσερα ή/και περισσότερα άτομα σε μια  κατοικία σύμφωνα με την δυναμική της, αποτελεί «λύση» τόσο για οικογένειες, όσο και για  νέα ζευγάρια ή/και παρέες που διαθέτουν περιορισμένο budget, ιδιαίτερα τη δεδομένη  χρονική στιγμή που το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί. 

Σύμφωνα με την έρευνα της AirDNA, στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ της αύξησης της προσφοράς και της ζήτησης για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της ζήτησης  από το 2019 είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερη από την αύξηση της προσφοράς για την ίδια περίοδο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ