Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μυρογιάννη (ΔΟΣΕ): Η ελληνική κτηματαγορά από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας

Μάιρα Μυρογιάννη

Τον σημαντικό ρόλο της ελληνικής αγοράς ακινήτων, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών που επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην ελληνική επικράτεια ανέδειξε η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη στα εγκαίνια της 4ης Premium Real Estate Expo.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η κυρία Μυρογιάννη, επισήμανε ότι η ελληνική κτηματαγορά έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αναφέροντας ως παράδειγμα το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το Ελληνικό, πρότυπο, όπως είπε, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Έξυπνης Πόλης, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει νέους επενδυτές στη θεαματική ακτογραμμή της Αθήνας.

Η γενική γραμματέας τόνισε ότι οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις στον κλάδο Real Estate είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, αποτέλεσμα της συνέπειας της κυβερνητικής πολιτικής, που επιβεβαιώθηκε με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την εμπιστοσύνη κορυφαίων ξένων επενδυτών στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας.

Παράλληλα, οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις σε υποδομές, δημιουργούν τις συνθήκες για να καταστεί η χώρα μας περιφερειακός κόμβος, κριτήριο που συνεκτιμάται από υποψήφιους επενδυτές, σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα και τις θετικές εκτιμήσεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«Η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του χθες», είπε η κυρία Μυρογιάννη. Υπάρχει μια ισχυρή δυναμική, που έχει διαμορφώσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το επιχειρείν. Ακολούθως αναφέρθηκε στο έργο της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας αναφορικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, μέσα από μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των δομών οικονομικής διπλωματίας, στοχευμένες δράσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα, αλλά και την εκπόνηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας σε ετήσια βάση, που λειτουργεί ως όχημα συντονισμού και συνεργειών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ