Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι

euros
Πηγή: Pixabay

Εναν αναλυτικό οδηγό για το πώς να υπολογίσετε το δώρο Πάσχα που δικαιούστε παρουσίασε η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV, με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται στους εργαζόμενους  που έχουν εργαστεί την περίοδο από 1/1 μέχρι 30/4. Αν εργαστούν μικρότερο διάστημα, λαμβάνουν αναλογία του δώρου από τον εργοδότη.

Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή  σύμβασης εργασίας, επηρεάζονται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, όχι όμως και το επίδομα αδείας, ή οι ημέρες άδειας.

Στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος είναι σε αναστολή όλο το διάστημα από 1/1 έως 30/4, θα λάβει το δώρο Πάσχα  από τον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο φέτος θα καταβληθεί απευθείας στους εργαζόμενους.

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται παραδοσιακά το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη και υπολογίζεται με βάση τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές του εργαζόμενου. Για όσους βρίσκονται σε αναστολή υπολογίζεται με βάση τα 534 ευρώ για όσο διάστημα βρίσκονταν σε αναστολή την περίοδο 1/1 έως 30/4.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ