Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Live: Η συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο

Βουλή
Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Το εργασιακό νομοσχέδιο συζητείται σε κοινές συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτήν την ώρα τον λόγο έχουν οι εισηγητές των κομμάτων, επί της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ αύριο, Τετάρτη 9 Ιουνίου, θα ακολουθήσουν η ακρόαση των φορέων και η συζήτηση των άρθρων και την Παρασκευή 11 Ιουνίου θα γίνει η Β’ Ανάγνωση, προκειμένου την προσεχή εβδομάδα να πραγματοποιηθεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Mε την έναρξη της συνεδρίασης, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να αποκρύψει το αντεργατικό και αντιδραστικό πρόσωπο του νομοσχέδιου, το φέρνει μαζί με δύο διεθνείς συμβάσεις και μία οδηγία. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε την απόσυρση του «βασικού κορμού» του νομοσχεδίου διότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο αντεργατικό, αντισυνταγματικό και αντιδραστικό» και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ακρόαση των φορέων να γίνει με φυσική παρουσία.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα και χωρίς να έχει δικαίωμα παρεμβαίνει στα συνδικάτα και καταργεί τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς.

Διεξοδική ακρόαση φορέων και μεγαλύτερες σε έκταση και αριθμό συνεδριάσεις στις επιτροπές και την Ολομέλεια ζήτησαν και οι ειδικοί αγορητές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Εισηγητής από τη ΝΔ έχει οριστεί ο βουλευτής Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος, από το βήμα της επιτροπής, εκ προοιμίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ επί σχεδόν μισό αιώνα εκφράζει αυθεντικά τις ανάγκες της κοινωνίας διότι έχει επιλέξει να υπηρετεί σταθερά το συμφέρον του ελληνικού λαού και γιατί είναι η φιλελεύθερη παράταξη που δεν εκπροσωπεί ειδικά συμφέροντα και ομάδες πίεσης.

Γι’ αυτό και η παράταξη της ΝΔ και με αυτό το νομοσχέδιο, όπως είπε, αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις και κυρίως δεν υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ