Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Απεργία στις 19 Οκτωβρίου - «Οχι» στην ΑΜΚ και στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου

Πηγή: Eirokinissi

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 19 Οκτωβρίου - την ημέρα που έχει προγραμματισθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ενώ θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Ομοσπονδίας κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο εργασιακό νόμο, στο εξής κατά την διάρκεια των ανεργιών σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας (υγεία, ενέργεια, μεταφορές, αποκομιδή απορριμμάτων και παιδεία) προβλέπεται:

  • Προσωπικό ασφαλείας το οποίο θα  επιτρέπει τη λειτουργία των υπηρεσιών τουλάχιστον κατά το 1/3.

Eιδικότερα προβλέπεται πως το προσωπικό ασφαλείας θα διασφαλίζει την ελάχιστη εγγυημένη λειτουργία και θα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών ως προς την παροχή ενός μίνιμουμ (33%) επιπέδου υπηρεσιών σε κρίσιμους κλάδους κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η εν λόγω ρύθμιση δεν αναφέρεται στο πλήθος των εργαζομένων που καλούνται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, αλλά στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  • Προσωπικό Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας που πρέπει να διατίθεται σε επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια της απεργίας.  

Η συνδικαλιστική οργάνωση που κήρυξε την απεργία (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) οφείλει να γνωστοποιήσει εγγράφως στον εργοδότη (στην διοίκηση της ΔΕΗ), πριν από την έναρξη της απεργίας, τα ονόματα των εργαζομένων που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως Προσωπικό Ασφαλείας και, αν απαιτείται, ως Προσωπικό Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ