Νέα
  • ΓΔ: 908.49 +0.33%
  • Τζίρος: 22,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερχονται 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο

Δημόσιο / Πηγή: Intime
Δημόσιο / Πηγή: Intime

Την προαναγγελία για 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε ο υπoυργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης , επισημαίνοντας ότι, θα τηρηθεί ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.

Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υπάρχει και πρόβλεψη  μείωσης του αριθμού αυτού κατά 10% για την επόμενη χρονιά υπογράμμισε στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικο.

Για το σύστημα Υγείας και τις πιέσεις που αυτό δέχεται  σήμερα  ο υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει μια ισορροπία στο σύστημα αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν σημαντικές αντοχές στο σύστημα Υγείας, κυρίως στα ζητήματα των ΜΕΘ. Πρόσθεσε ως τόσο αυτό έχει να κάνει πάντοτε με την γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας .

Σχετικά  με τους εμβολισμούς στο Δημόσιο αναφέρθηκε στην γενική εικόνα  η οποία παρουσιάζεται ανώτερη του μέσου όρου δηλαδή με εμβολιασμένους άνω του 70%.

Aυξήσεις στα καύσιμα

Για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και ειδικότερα τις αυξήσεις στα καύσιμα ο κ.Βορίδης  είπε  ότι το πρώτο μέτρο (για τις ανατιμήσεις) απορροφά σε πολύ μεγάλο βαθμό την αύξηση του ρεύματος και στο ζήτημα της θέρμανσης μελετάται η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης και την διεύρυνση του.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ