Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Ποιοι εργοδότες προσλαμβάνουν μετά την πανδημία - Πρωταθλητές και ουραγοί

Πηγή: Eurokinissi

Τα ξενοδοχεία και η εστίαση σημείωσε την μεγαλύτερη κερδοφορία στην μετά covid εποχή με αποτέλεσμα να είναι οι δύο κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη προσφορά νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στους δύο αυτούς κλάδους αντιστοιχεί το 11% των απασχολουμένων, ενώ ακολουθούν οι τομείς των τεχνών, ψυχαγωγίας και αναψυχής και οι διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες με ποσοστό 6%. Ακολουθούν οι κλάδοι της γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας καθώς και οι κατασκευές με 5%.

Οι κλάδοι που κλείνουν τη λίστα με τις λιγότερες θέσεις εργασίας, με ποσοστό λιγότερο από το 3% των απασχολουμένων  είναι η εκπαίδευση, η δημόσια διοίκηση και η άμυνα.

Οι πληροφορίες σχετικά με το μερίδιο των πρόσφατων νέων θέσεων εργασίας παρέχουν μια εικόνα για το ποιοι τομείς της οικονομίας έχουν προσελκύσει πιο γρήγορα νέους εργαζόμενους στην αρχή της οικονομικής ανάκαμψης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ