Νέα
  • ΓΔ: 794.9 -1.34%
  • Τζίρος: 21,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΕΕΤ: Στο «κόκκινο» η εργοδοτική παραβατικότητα στο ξεκίνημα της σεζόν

Πηγή: Intime

Αποθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα στον κλάδο Επισιτισμού – Τουρισμού, κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τους όρους αμοιβής, σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει ότι αν και όλα δείχνουν πως ο κλάδος θα έχει έπειτα από δύο χρόνια «μια κανονικά σεζόν», η εργοδοτική παραβατικότητα βρίσκεται στο... κόκκινο και ζητά την εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ξενοδοϋπαλλήλων και την κήρυξη της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας του επισιτισμού ως γενικώς υποχρεωτική άμεσα.

«Πάρτι» παραβατικότητας στη Μύκονο 

«Με το καλημέρα τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να παρανομούν με αδήλωτους εργαζόμενους, με εργαζόμενους να υπερβαίνουν το νόμιμο ωράριο, ενώ στην Ομοσπονδία μας φτάνουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργοδοτικής νομοθεσίας. Μόλις προχθές στην Μύκονο σε ελέγχους της Τουριστικής αστυνομίας ελέγχτηκαν 6 επιχειρήσεις και βρέθηκαν να παρανομούν οι 5 από αυτές», τονίζει η ΠΟΕΕΤ.

Πιο συγκεκριμένα, «σε ξενοδοχεία βρέθηκαν 11 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, ένας εκτός ωραρίου εργασίας και ένας που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε ψητοπωλείο να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και 2 εκτός ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε καφέ μπαρ να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και σε εστιατόριο να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας».

Η ΠΟΕΕΤ υπογραμμίζει ότι «είναι πλέον αντιληπτό στον καθένα πως οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού είναι έρμαιο στις διαθέσεις των κακόβουλων εργοδοτών».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ