Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Εκτακτο δώρο 600 ευρώ: Πότε πληρώνεται στους ένστολους

Πηγή: Eurokinissi

Εντός του Ιανουαρίου θα δοθεί, τελικά, ο μποναμάς των 600 ευρώ στους ένστολους, κάτι που προβλεπόταν και στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ετσι, λοιπόν, με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση θα πληρωθεί το έκτακτο Δώρο των 600 ευρώ στους αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και γενικά όλο το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Στην εγκύκλιο του αρμόδιου αν. υπουργού ΟΙκονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη υπήρχε «παράθυρο» πληρωμής του έκτακτου Δώρου εντός Ιανουαρίου, καθώς ο φόρτος των εορταστικών πληρωμών του Δεκεμβρίου ήταν μεγάλος.

Ετσι διευκρινίστηκε πως «εφόσον δεν καταστεί δυνατή η καταβολή της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2022, η εν λόγω καταβολή δύναται, κατ' εξαίρεση, να λάβει χώρα εντός του μηνός Ιανουαρίου 2023». 

Έτσι η πληρωμή θα γίνει εντός Ιανουαρίου και είναι ακατάσχετη. Δικαιούχοι είναι το σύνολο του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται και οι μαθητές των παραγωγικών Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.  

►Διαβάστε επίσης: Εκτακτο Δώρο Χριστουγέννων 600 ευρώ: Οι δικαιούχοι και ποιοι μένουν εκτός  

Πότε χορηγείται ολόκληρο

Η οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ χορηγείται ολόκληρη, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2022 και καταβάλλεται εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2022.

Όσοι προσλήφθηκαν εντός του 2022 δεν θα λάβουν ολόκληρο το έκτακτο δώρο των 600 ευρώ αλλά αναλογία. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχει καταβληθεί μισθός (τακτικές αποδοχές) για χρονικό διάστημα μικρότερο από το κρίσιμο 11μηνο (Ιανουάριος - Νοέμβριος 2022) καταβάλλεται στον δικαιούχο τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας του

Για παράδειγμα: 

  • Αστυνομικός που προσελήφθη τον Μάρτιο θα λάβει 9/11 του έκτακτου δώρου δηλαδή 491 ευρώ
  • Λιμενικός που προσελήφθη τον Απρίλιο θα λάβει 436 ευρώ 

Στις περιπτώσεις που δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη κατά ένα μέρος του ανωτέρω χρονικού διαστήματος και τους είχε καταβληθεί μισθός δικαιούνται το ανάλογο τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, η καταβολή του οποίου θα γίνει από την Υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας.

►Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα σε... δόσεις από την κυβέρνηση και στο βάθος κάλπες - Το παρασκήνιο πίσω από το έκτακτο δώρο των 600 ευρώ

Χωρίς παρακράτηση φόρου στην πηγή

Η οικονομική ενίσχυση δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών, είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Επίσης, κατά την καταβολή της ως άνω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ