Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι αλλάζει στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Αλλαγές υιοθετεί το εργασιακό στο πλαίσιο της  διευθέτησης του ωραρίου (νόμος Χατζηδάκη) για να περιοριστεί η γραφειοκρατία για την οποία διαμαρτύρονταν  οι επιχειρήσεις.

Η διευθέτηση σε όποιο μικρό βαθμό εφαρμόζεται στην πράξει θα γίνεται πλέον με ατομική σύμβαση εργαζόμενου - εργοδότη χωρίς να απαιτείται προηγούμενο αίτημα του εργαζόμενου.

Απαλείφεται η σχετική ρύθμιση του νόμου Χατζηδάκη και πλέον ζητούμενο είναι η «συναίνεση» του εργαζόμενου και όχι το «αίτημα».

Συγκεκριμένα το άρθρο 28 επισημαίνει πως η φράση «δεν υπέβαλε αίτημα για διευθέτηση» αντικαθίσταται από τη φράση «δεν συναίνεσε σε διευθέτηση».

►Διαβάστε επίσης: Εργασιακό νομοσχέδιο: 10 παρεμβάσεις που αλλάζουν την αγορά εργασίας

Αλλωστε όπως τονίζουν και οι εργατολόγοι , το αίτημα που έπρεπε να υποβάλλει ο εργαζόμενος ήταν μια τυπική διαδικασία αφού στην ουσία , ο εργαζόμενος υποχρεωνόταν να υποβάλλει αίτημα μετά από απαίτηση του εργοδότη για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο « Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας καθορίζεται με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή συμφωνία του εργοδότη με συνδικαλιστική οργάνωση στην επιχείρηση που αφορά τα μέλη της ή συμφωνία του εργοδότη και του συμβουλίου των εργαζομένων ή συμφωνία του εργοδότη και ένωσης προσώπων. Η ένωση προσώπων που αναφέρεται στο προηγούμενο εδάφιο μπορεί να συσταθεί από το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) τουλάχιστον των εργαζομένων στην επιχείρηση που απασχολεί πάνω από είκοσι (20) εργαζομένους και δεκαπέντε τοις εκατό (15%) εφόσον ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι κατ’ ανώτατο αριθμό είκοσι (20) εργαζόμενοι.

►Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το εργασιακό νομοσχέδιο: Όλες οι διατάξεις για τα ωράρια και τους μισθούς σε δημόσια διαβούλευση

Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται η διάταξη της υποπερ. γγ’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 1264/1982 (Α’ 79). Εάν δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση ή δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του εργοδότη, μπορεί να εφαρμοσθεί το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, μετά από έγγραφη συμφωνία του εργοδότη με τον εργαζόμενο. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας για τον λόγο ότι ο εργαζόμενος δεν συναίνεσε σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας.»

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ