Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τιμ Κουκ: Ποια προσόντα ανοίγουν την πόρτα στην Apple - Δεν είναι τα πτυχία

Τα πολλά πτυχία δεν ανοίγουν πάντα τις πόρτες για την καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση. Ο διευθύνων σύμβουλος της AppleΤιμ Κουκ εξήγησε τι προσόντα αναζητά η εταιρεία του, κατά την πρόσληψη προσωπικού. Και η απάντησή του εκπλήσσει, αφού Bachelor και Master δεν είναι απαραίτητα.

Ο Τιμ Κουκ λέει ότι όλοι οι υπάλληλοι της Apple πιστεύουν ότι... «ένα συν ένα ισούται με τρία». Περίεργη αριθμητική; Είπε επίσης ότι ο προγραμματισμός είναι σημαντικός σε γενικές γραμμές, αλλά η Apple έχει προσλάβει ανθρώπους που δεν προγραμματίζουν ή δεν έχουν πτυχία.

Τι χρειάζεται για να εργαστεί κανείς στην Apple;

Ο Τιμ Κουκ, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast της Dua Lipa,  μίλησε για τα... ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν όσοι προσλαμβάνονται στην εταιρεία Apple.

Όπως είπε ότι όλοι όσοι συνεργάζονται στην Apple πιστεύουν ότι «ένα συν ένα ίσον με τρία». Φυσικά ένας κακός στα μαθηματικά δεν ακούγενται ως ο ιδανικός εργαζόμενος σε μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, αλλά ο Κουκ ανέλυσε τι εννοούσε με αυτό.

«Είναι απίστευτο συναίσθημα να εργάζεσαι με ανθρώπους που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου, και βασικά, όλοι πιστεύουμε ότι ένα συν ένα ισούται με τρία. Η δική σου ιδέα μαζί με τη δική μου ιδέα είναι καλύτερη από ό,τι είναι οι μεμονωμένες ιδέες από μόνες τους», εξήγησε ο Κουκ.

Χρειάζεται να έχεις πτυχίο ή να ξέρεις να προγραμματίζεις για να δουλέψεις στην Apple;

Ο Κουκ δήλωσε στη συνέντευξη ότι η Apple προσλαμβάνει ανθρώπους από «όλα τα κοινωνικά στρώματα», συμπεριλαμβανομένων  και όσων δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου. Απαρίθμησε επίσης ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά που βοηθούν κάποιον πετύχει εργαζόμενος στην εταιρεία των iPhone. «Νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητώ στους ανθρώπους είναι η συνεργασία», δήλωσε ο Κουκ. «Μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν; Πιστεύουν βαθιά ότι το 1 συν 1 ισούται με τρία;»

Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής είπε ότι αναζητά επίσης υπαλλήλους που είναι περίεργοι και δεν φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις. Άλλα χαρακτηριστικά που αναζητά είναι η δημιουργικότητα αλλά και να είναι ομαδικός παίκτης.

Είπε ότι ενώ πιστεύει ότι ο προγραμματισμός είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής ακόμη και εκτός εργασίας, η Apple έχει προσλάβει ανθρώπους που δεν ξέρουν να προγραμματίζουν ή εκείνους που δεν προγραμματίζουν συχνά ή ως μέρος της καθημερινής τους εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα, του Business Insider το 2016, που μελέτησε μαρτυρίες εργαζομένων της Apple για τη δουλειά τους, σε φόρουμ όπως το Glassdoor και το Quora, όλοι τόνισαν ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι πολύ αυστηρή, με ορισμένους υποψηφίους να αναφέρουν ότι πέρασαν έως και 13 συνεντεύξεις συνολικά.

Η Apple παίρνει πολύ αυστηρά μέτρα για να μην διαρρεύσουν τα νέα προϊόντα της που θα κυκλοφορήσουν την αγορά, παρακολουθώντας τους κάδους απορριμμάτων, χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες για τα νέα προϊόντα και καλύπτοντας  ακόμα τα παράθυρα με μαύρες κουρτίνες.

Ο Κουκ μίλησε επίσης περισσότερο για το τι χρειάζεται για να δουλέψει κανείς στην Apple σε μια συνέντευξη στο "60 Minutes" το 2015. Είπε ότι ήθελε υπαλλήλους που είναι παθιασμένοι, ιδεαλιστές και δεν δέχονται το όχι ως απάντηση. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό οι υπάλληλοί του να θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να μην είναι ικανοποιημένοι με τα πράγματα όπως είναι.

Ανέφερε επίσης ότι ήταν σημαντικό να προσλαμβάνονται άνθρωποι με ποικίλες προοπτικές. Ο Κουκ είπε επίσης, ότι η Apple θέλει «κακούς έξυπνους ανθρώπους που έχουν μια άποψη και θέλουν να συζητήσουν αυτή την άποψη... Ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ