Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι 5 περιζήτητες θέσεις εργασίας AI με μισθό 120.000 δολ. - Από το σπίτι

Πηγή: Pixabay

Δεν χρειάζεται να εργάζεστε στον τομέα της τεχνολογίας για να βρείτε μια επικερδή θέση εργασίας τεχνητής νοημοσύνης. Οι κλάδοι στους οποίους οι δεξιότητες AI έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση δεν είναι απαραίτητα οι πιο προφανείς, σύμφωνα με νέα έρευνα του LinkedIn.

Οι διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και η μεταποίηση ξεπερνούν την τεχνολογία ως οι κορυφαίοι κλάδοι σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, από τον Δεκέμβριο του 2022. 

Συνολικά, οι αγγελίες θέσεων εργασίας στο LinkedIn που αναφέρουν είτε AI είτε generative AI υπερδιπλασιάστηκαν παγκοσμίως μεταξύ Ιουλίου 2021 και Ιουλίου 2023. Άλλες πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας έχουν επίσης παρατηρήσει αύξηση των ανοιχτών ρόλων ΑΙ. 

«Στο Indeed, οι αναζητήσεις για θέσεις εργασίας AI έχουν αυξηθεί σχεδόν 4.000% τον τελευταίο χρόνο και οι δημοσιεύσεις για προσλήψεις σε αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί κατά 306% την ίδια περίοδο», λέει ο Trey Causey, επικεφαλής του υπεύθυνου τμήματος AI στο Indeed.

Αλλά ορισμένοι ρόλοι είναι πιο περιζήτητοι από άλλους. Ακολουθούν οι πέντε πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας AI για τις οποίες οι εταιρείες προσλαμβάνουν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία από το Indeed και το ZipRecruiter που μοιράστηκαν αποκλειστικά με το CNBC: 

  1. Data scientist
  2. Software engineer
  3. Data engineer 
  4. Research scientist 
  5. Product manager 

Σύμφωνα με το ZipRecruiter, ο μέσος μισθός για αυτές τις θέσεις εργασίας ξεπερνά όλες τα 100.000 δολάρια. Οι επιστήμονες δεδομένων έχουν τον χαμηλότερο μέσο μισθό, 127.128 δολάρια, ενώ οι διαχειριστές προϊόντων έχουν τον υψηλότερο μέσο μισθό, 153.698 δολάρια. Επιπλέον, όλες αυτές οι θέσεις εργασίας μπορούν να γίνουν από το σπίτι - και υπάρχουν χιλιάδες ανοιχτές ευκαιρίες τηλεργασίας για κάθε ρόλο αυτή τη στιγμή.

Αν και η ζήτηση για τεχνικούς ρόλους ΤΝ, όπως μηχανικός λογισμικού και επιστήμονας δεδομένων, έχει αυξηθεί σταθερά τον τελευταίο χρόνο, οι εταιρείες αναζητούν επίσης να προσλάβουν επαγγελματίες με γνώσεις ΑΙ για μη τεχνικούς ρόλους, όπως ειδικός στην εφοδιαστική αλυσίδα και διευθυντής πωλήσεων, σύμφωνα με το LinkedIn.

Όπως σημειώνει η έκθεση, η ζήτηση για ταλέντα και δεξιότητες AI σε διάφορους ρόλους «θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν την AI σε όλες τις ροές εργασίας τους».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ