Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Apple στους κορυφαίους εργοδότες - Εκτός λίστας Meta και Zoom

Πηγή: AP

Επέστρεψε στο θρόνο της η Apple Inc., μετά απο διάλειμμα ενός χρόνου, στην ετήσια λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες για εργαζομένους, τη στιγμή μάλιστα που η κατάταξη δεν ήταν τόσο πλούσια με εταιρείες τεχνολογίας, αφού προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις, που αναστάτωσαν τον κλάδο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone ήταν Νο 39 (στις κορυφαίες στην κατηγορία εταιρειών τεχνολογίας) στον κατάλογο της Glassdoor, ενός ιστότοπου όπου οι εργαζόμενοι υποβάλλουν ανώνυμες κριτικές για τον χώρο εργασίας.  Η Glassdoor διεξάγει την έρευνα από το 2009.

Η Apple ήταν μία από τις 31 επιχειρήσεις του τεχνολογικού κλάδου που βρίσκονται στη φετινή λίστα, από 41 που ήταν πέρυσι, αφήνοντας περισσότερο χώρο για εργοδότες «παλαιάς γραμμής», όπως τράπεζες, λιανοπωλητές και κατασκευαστές.

Η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κάποιος ήταν η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Bain & Co. και ακολούθησε η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia Corp., τα προϊόντα της οποίας στηρίζουν τον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Εκτός λίστας η Meta

Η Google και η Microsoft υποχώρησαν στην κατάταξη, ενώ η Meta (Facebook) έμεινε εντελώς εκτός λίστας. Δεν είναι μυστικό ότι ο κλάδος της τεχνολογίας περνάει δύσκολες στιγμές. Προφανώς, το ίδιο συμβαίνει και με τους υπαλλήλους της.

Η κατάταξη της Google έπεσε κατακόρυφα από το Νο 8 στο Νο 26, ενώ η κατάταξη της Microsoft έπεσε λιγότερο δραματικά από το Νο 13 στο Νο 18. Και για δεύτερη συνεχή χρονιά, άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι Meta, Zillow και Zoom δεν μπήκαν καθόλου στη λίστα.

Η ετήσια κατάταξη Best Places to Work της Glassdoor συγκεντρώνει τις κορυφαίες εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ με 1.000 ή περισσότερους εργαζόμενους, βάσει των σχολίων των εργαζομένων μέσω της πλατφόρμας της. Η κατάταξή της για το 2024 δημοσιεύθηκε  σήμερα.

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας έπεσαν από την κατάταξη. Η Gainsight και η Box -οι δύο κορυφαίοι εργοδότες την προηγούμενη χρονιά, φέτος έμειναν εκτός λίστας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα