Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΣΕΕ: Ποια αιτήματα έθεσε στη συνάντηση με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

ΕΣΕΕ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΣΕΕ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανάγκη ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους εμπορίου επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε χθες με την αρμόδια υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Καρανίκα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας της υπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους, οι εκπρόσωποι του εμπορίου παρέδωσαν στην υπουργό υπόμνημα επισημαίνοντας κυρίως την ανάγκη για τα εξής θέματα:

  • Ομαλή εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο Λιανεμπόριο, με προβλέψεις ώστε η υποχρεωτική εφαρμογή της από 01/01/2024 να επιφέρει το μικρότερο δυνατό κόστος και τη λιγότερη γραφειοκρατική ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες των εμπορικών επιχειρήσεων.
  • Επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του ύψους του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Κατάργηση της μηνιαίας εισφοράς υπέρ ανεργίας των 10 ευρώ στην ΔΥΠΑ των Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, καθώς το μέτρο έχει καταστεί πρακτικά ανεφάρμοστο.
  • Θεσμοθέτηση μίας νέας και προσαρμοσμένης στις ανάγκες της αγοράς ρύθμισης στις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών προς το Δημόσιο, λόγω της πολύ χαμηλής συμμετοχής των οφειλετών τόσο στη δυνατότητα επανένταξης/αναβίωσης απολεσθεισών ασφαλιστικών ρυθμίσεων (72 & 120 δόσεις), όσο και στη ρύθμιση έως 72 δόσεις των χρεών της Ενεργειακής κρίσης.
  • Επικαιροποίηση και διεύρυνση των προγραμμάτων κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στους ιδιοκτήτες και εργαζομένους στις ΜμΕ, με ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους.

 Εκδήλωση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τον Ομιλο Epsilon Net διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο Λιανεμπόριο. Το νέο πλαίσιο για τις εμπορικές ΜμΕ από 01/01/2024- Οι υποχρεώσεις προς το ΕΡΓΑΝΗ II».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, 16:00 - 17:30, στο κτίριο του ΕΒΕΠ (1ος όροφος -αίθουσα Σπύρος Μπρούσκαρης).

Χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ